Athletic Bilbao sender Schalke ud af EL

Athletic Bilbao er klar til semifinalen i Europa League efter torsdagens 2-2-kamp hjemme mod tyske Schalke 04.

Samlet går baskerne videre med 6-4 efter en imponerende 4-2-sejr på udebane i det første opgør.

Dermed fortsætter Athletic Bilbao sine fine takter i turneringen, hvor Manchester United i 1/8-finalen blev sendt ud af det velspillende spanske hold, som vandt over Alex Fergusons tropper både ude og hjemme.

Schalke mødte ikke op uden håb i Bilbao, selvom tyskerne skulle jagte en 3-0-sejr. Derfor var begge stjerneangribere Klaas-Jan Huntelaar og Raul med fra start, og de scorede såmænd begge.

Huntelaar bragte Schalke foran 1-0 i første halvleg, mens Raul gjorde det til 2-1 efter pausen. Problemet for Schalke var bare, at værterne udlignede forholdsvist hurtigt i begge tilfælde.

Schalke forsøgte forgæves at score to yderligere mål, som kunne sende dysten i forlænget spilletid, men missionen var forgæves.

I semifinalen skal Bilbao-holdet, der traditionen tro kun stiller op med baskere, møde portugisiske Sporting Lissabon.

På udebane spillede Sporting Lissabon torsdag 1-1 ude mod Metalist Kharkiv fra Ukraine, og samlet blev det til en portugisisk 3-2-sejr.

Ukrainerne kan begræde, at Cleiton Xavier ved stillingen 1-1 i returkampen brandte et straffespark.