Atlético Madrid og Dortmund avancerer i CL

Antoine Griezmann scorede en enkelt gang, da Atlético Madrid avancerede i Champions League med sejr over Monaco. Foto: Javier Soriano/Ritzau Scanpix

Ottendedelsfinalen i Champions League venter Atlético Madrid og Borussia Dortmund efter onsdagens resultater.

Atlético Madrid og Borussia Dortmund er begge videre fra gruppe A i Champions League.

Det blev en realitet onsdag aften, da Atlético hjemme besejrede kriseramte Monaco 2-0, mens Dortmund hjemme spillede 0-0 mod Club Brugge.

Dermed nåede spanierne op på 12 point med en spillerunde igen, mens Dortmund på andenpladsen har ti point og ikke kan hentes af belgierne, der har fem point.

For Monaco blev det endnu en nedtur, og klubben og træner Thierry Henry lider fortsat i en forfærdelig sæson.

Monaco var overmatchet som sjælden set i første halvleg, og muligheden for at gå videre i gruppen var væk allerede inden kampen.

Med nederlaget kan Monaco heller ikke længere nå med i 16.-delsfinalen i Europa League.

Henry og co. fik en særdeles kold klud i ansigtet kort efter første fløjt, da Atlético allerede kom foran 1-0 efter 87 sekunder.

Anfører Koke afsluttede et stykke uden for feltet, og Monacos Benoit Badiashile fik uheldigt rettet bolden af, så den strøg i mål til spansk 1-0-føring.

Efter 24 minutter driblede Angel Correa rundt i venstre side af Monacos felt og lagde bolden til rette for Antoine Griezmann, som øgede til 2-0.

Resten af halvlegen var en stor spansk magtdemonstration for Monaco, der i den hjemlige liga ligger næstsidst med blot ti point.

Monaco var bedre med i anden halvleg, og gav Atlético-keeper Jan Oblak mere at lave, og klubben fik også tildelt et straffespark med otte minutter igen.

Atléticos Stefan Savic fik samtidig sit andet gule kort for at tage hånden til hjælp i feltet, og dermed var Atlético reduceret til ti mand.

Det hele hjalp dog ikke Monaco meget, da Radamel Falcao sparkede bolden forbi målet, og dermed er Monaco færdig med europæiske fodboldkampe i denne sæson efter hjemmekampen mod Dortmund i sidste runde i december.

I Dortmund var hverken Thomas Delaney eller Jacob Bruun Larsen med fra start, men Delaney blev sendt på banen i kampens 90. minut.

Da opgøret endte uden scoringer, var det ene point til Dortmund altså nok til avancement videre i turneringen.

I gruppe D blev FC Porto og Schalke 04 klar til ottendedelsfinalerne, da Lokomotiv Moskva først besejrede Galatasaray 2-0.

Senere vandt Porto hjemme 3-1 over netop Schalke 04. Dermed har Porto 13 point og vandt gruppen, da Schalke med otte point ikke kan indhente portugiserne.