Aubameyang brænder kæmpechance i Gabons Africa Cup-exit

Pierre-Emerick Aubameyang (th.) og Gabon måtte nøjes med 0-0 mod Cameroun og er færdige ved Africa Cup of Nations. Foto: AP/Sunday Alamba

Borussia Dortmund-stjernen og hans hold kunne ikke score mod Cameroun, der møder Senegal i kvartfinalen.

Det er sjældent vejen frem at spille uafgjort hele tiden, hvis man vil nå langt i en fodboldturnering.

Det lærte Africa Cup of Nations-værten Gabon på den hårde måde søndag aften, da holdet blev slået ud efter gruppespillet.

Gabon måtte nøjes med 0-0 mod Cameroun, og det tredje uafgjorte resultat på stribe var ikke nok til at sende værterne med Dortmund-stjernen Pierre-Emerick Aubameyang videre.

Angriberen, der er topscorer i Bundesligaen, brændte allerede efter fire minutter en gigantisk chance.

Få meter fra et tomt mål modtog Pierre-Emerick Aubameyang en aflevering, men den sædvanligvis så træfsikre angriber formåede at sende bolden forbi mål.

Cameroun havde AaB-spilleren Christian Bassogog med i de første 83 minutter af kampen.

I den anden kamp i gruppe A vandt Burkina Faso samtidig 2-0 over Guinea-Bissau.

Burkina Faso og Cameroun er videre til kvartfinalerne med fem point, mens Gabon slutter på tre point.

Guinea-Bissau slutter sidst i gruppen med et enkelt point.

Burkina Faso vinder gruppen på en bedre målscore end Cameroun, der allerede kender navnet på sin modstander i kvartfinalen.

Cameroun skal møde Senegal, der allerede efter to kampe er sikker på at vinde gruppe B.