Barcelona stjæler sejren i overtiden

FC Barcelonas Ronald Araujo blev matchvinder med sin scoring i dommerens tillægstid. Foto: Ander Gillenea/Ritzau Scanpix
Real Sociedad var i store dele af opgøret bedst, men det var alligevel FC Barcelona, der løb med de tre point.

På en scoring i dommerens tillægstid sikrede FC Barcelona sig lørdag aften de tre point på udebane mod Real Sociedad.

Hjemmeholdet var ellers det klart bedste hold på fodboldbanen i næsten hele kampen, men i overtiden sov Sociedad i defensiven, mens Barcelona kynisk straffede det og vandt 1-0.

Med sejren hænger Barcelona på i toppen og ligger på en tredjeplads efter Real Madrid og Girona, der topper den spanske La Liga.

Barcelonas polske stjerne Robert Lewandowski var lørdag aften tilbage i den catalanske startopstilling for første gang i en måned.

Stjerneangriberen har været ude med en ankelskade, men blev skiftet ind i den seneste weekends El Clasico-nederlag til Real Madrid.

Hjemmeholdet begyndte som lyn og torden og allerede i det første minut måtte Marc-Andre ter Stegen levere en god redning for at forhindre en Sociedad-scoring.

Den chance var den første i rækken af flere, og inden for de første fem minutter havde hjemmeholdet haft flere gode muligheder for at få en drømmestart, men de blev alle misbrugt.

Frekvensen af chancer faldt en smule efter indledningen, men det var stadig med Sociedad som det bedste hold på banen frem mod pausen, mens Barcelona i den grad kæmpede med at få spillet til at hænge sammen.

Anden halvleg fortsatte i det samme spor som første med Sociedad i den styrende rolle, men hjemmeholdet formåede aldrig at omsætte en af de mange chancer til en scoring, hvilket skulle vise sig at koste dyrt.

Barcelona var kun farlige i forbindelse med enkeltmandsaktioner, og en nærmest usynlig Robert Lewandowski blev taget af banen efter en lille times fodbold.

I kampens slutfase var det alligevel udeholdet, der endte med at stjæle sejren.

Forsvarsspiller Ronald Araujo timede et løb i feltet perfekt, mens Ilkay Gündogan sendte indlægget lige ind i pandebrasken på forsvarsspilleren, der headede de tre point hjem til Catalonien.