Barske nordmænd blæser mod kvartfinalen

Det danske ishockeylandshold kommer på noget af en opgave, hvis de skal afvise Norge i kampen om en kvartfinaleplads ved VM i Stockholm.

Nordmændene viste robusthed, effektivitet og stor koncentration, da de lørdag middag affærdigede Letland med 3-0 i en præstation, der hører til Norges bedste i denne VM-turnering.

Træner Roy Johansens kontant spillende tropper tog tidligt greb om kampen foran tusindvis af tilrejsende lettiske supportere i Globen, og da først nordmændene i anden periode havde bragt sig på 2-0, var der ingen tvivl om, hvilken vej det ville gå.

Jonas Holøs og Andreas Martinsen blev noteret for de første to træffere, mens holdets offensive profil, KHL-stjernen Patrick Thoresen, stod for 3-0-målet.

Norge var bedst, men blev også hjulpet på vej af et betragteligt held. De to første mål blev scoret via norske skinneben, mens letterne i samme periode fik det norske bur til at ryste med to rene træf på målrammen.

Letterne viste det sædvanlige elegante skøjteløb og en ret ensidig satsning på hurtige kontrastød.

Men det viste sig snart, at holdets modstandskraft blev knust af de norske muskler i en meget intens kamp, der understregede, at der for alvor er begyndt at stå noget på højkant i kampene.

Med sejren har Norge syv point, og kan de slå Tyskland søndag, når de op på 10 point inden det måske afgørende slag mod danskerne på tirsdag.

I så fald vil danskerne slet ikke kunne tillade sig nogen pointtab i de tre sidste kampe.

For Letland var det et meget dyrt nederlag, idet letterne ud over Danmark skal møde Sverige og nu formentlig er tvunget til at tage point fra hjemmebanefavoritterne for at have en chance for at komme i kvartfinalen.