Bayern smider overraskende point på hjemmebane

Robert Lewandowski scorede kampens første mål, da Bayern München tog imod Schalke 04 i Bundesligaen lørdag. Foto: AP/Matthias Schrader

Trods tungt pres mod slutningen formåede Bayern München kun at få 1-1 hjemme mod Schalke 04.

Bayern München var storfavoritter i hjemmekampen mod Schalke 04, som lørdag var rejst til München med blot en enkelt sejr i de seneste seks ligakampe i bagagen.

Det blev heller ikke til fuldt udbytte lørdag, men Schalke formåede alligevel at hive et overraskende point med hjem efter 1-1.

Dermed smed hjemmeholdet to point i Bundesligaens topstrid, hvor RB Leipzig senere lørdag kan spille sig inden for ét points afstand af sydtyskerne i spidsen, hvis Leipzig slår Borussia Dortmund.

Bayern München gik efter tidligt at få sat tingene på plads, og inden uret rundede ti minutter, var hjemmeholdet planmæssigt i front.

Som så ofte før var det den polske stjerneangriber Robert Lewandowski, der fik sit navn på måltavlen på Allianz Arena.

Gæsterne fra Gelsenkirchen havde taget turen sydpå med en filosofi om at byde mestrene op til dans. Schalke forsøgte på ingen måde at parkere bussen foran mål i håb om at hive et enkelt point med hjem.

Ganske vist havde Bayern München bolden mest, men hjemmeholdet var på ingen måde så dominerende spillemæssigt, som man ofte ser det.

Schalke kom frem til fine chancer, og mindre end fem minutter efter Lewandowskis føringsmål fik gæsterne udlignet ved Naldo.

Bayern München formåede ikke at ramme det topniveau, som kan kyse de fleste bundesligahold, og Schalke leverede en god præstation.

De blåklædte fik også bolden i mål til 2-1 efter pausen, men målet blev korrekt annulleret for offside.

Mod slutningen af kampen fik Bayern München etableret et pres mod Schalke-målet, men et par gode chancer blev brændt, og så endte det 1-1.

Schalke står nu noteret for 22 point efter 19 kampe. Bayern München har 46 point for samme antal kampe.

Jannik Vestergaard og Andreas Christensen var begge med, da Borussia Mönchengladbach på en stærk anden halvleg slog Freiburg med 3-0.

Frederik Sørensen var ligeledes med i FC Kölns sejr på 1-0 over Wolfsburg. Omvendt blev Jonas Lössl skudt i sænk, da Mainz på udebane tabte 0-4 til Hoffenheim.

Martin Hansen vogtede også målet for Ingolstadt, som på udebane tabte 0-1 til Hertha Berlin.