Bendtner assisterer Mike Jensen i Rosenborg-sejr

Rosenborgs midtbanespiller Mike Jensen (i midten) scorede til 2-0 i sejren over Brann og blev lykønsket af blandt andre assistmageren Nicklas Bendtner (til venstre). Foto: Marit Hommedal/Ritzau Scanpix

Mike Jensen scorede et afgørende mål for Rosenborg, hvor assistmageren var holdkammeraten Nicklas Bendtner.

Danskerne hos Rosenborg indtog hovedrollerne, da holdet på udebane slog Brann med 2-1 i den bedste norske fodboldrække.

Rosenborgs midtbanespiller Mike Jensen scorede målet til 2-0 efter en fremragende assist fra angriberen Nicklas Bendtner.

Brann er nærmeste forfølger til Rosenborg, og derfor var sejren ekstra kærkommen i forhold til at genvinde titlen.

Rosenborg fører nu ligaen med 57 point efter 27 kampe, mens Brann har 52 point på andenpladsen.

Der resterer tre spillerunder i den norske liga.

Kampens højdepunkt set med danske briller kom efter 16 minutter, da Mike Jensen scorede til 2-0.

Mike Jensen blev sat flot op af Nicklas Bendtner, som med en stikning i dybden fandt sin landsmand.

To minutter forinden havde Rosenborg-angriberen Samuel Adegbenro scoret til 1-0 efter klumpspil i Brann-feltet.

Brann reducerede til 1-2 ved Deyver Vega tre minutter inde i anden halvleg, men hjemmeholdet fik aldrig udlignet i den norske topkamp.

Der var en anden dansker, som også scorede i en af de andre norske ligakampe søndag.

Det var angriberen Patrick Mortensen, som scorede til 2-0 for Sarpsborg, der vandt 2-1 hjemme over Haugesund.

Med det afgørende mål nåede Mortensen op på 11 ligascoringer i denne sæson.

Det rækker til en delt fjerdeplads på topscorerlisten i Eliteserien.