Bendtner bomber Rosenborg til sejr med to kasser

Nicklas Bendtner scorede to gange, da Rosenborg hjemme slog Vålerenga i Eliteserien. Foto: /ritzau/Arkiv.

Nicklas Bendtner nåede op på 12 sæsonmål, da han scorede to gange i Rosenborgs sejr over Vålerenga.

I den hjemlige liga er Rosenborg ganske suveræne i norsk fodbold, og det viste klubben igen søndag med Nicklas Bendtner i fokus.

Rosenborg vandt 3-0 hjemme over Vålerenga i Eliteserien, og det var efter to scoringer af den danske angriber.

Sejren var også lidt kærkommen opmuntring i forhold til nederlaget i Europa League i ugens løb, hvor Rosenborg blev spillet ud af banen og tabte 0-4 på udebane til Real Sociedad.

De tre point betyder, at Rosenborg topper ligaen med 47 point efter 22 kampe, mens Brann følger efter på andenpladsen med 40 point.

Bendtner var på pletten første gang efter blot to minutter.

Andre Helland headede bolden på overliggeren efter et indlæg, og bolden sprang ud i venstre side, hvor danskeren stod klar og flugtede bolden i mål til 1-0-føring.

Det var Bendtners ligascoring nummer 11 i sæsonen, og der var mere i vente.

Rosenborg måtte dog vente til halvlegens overtid, hvor dommeren mente, at Nicklas Bendtner blev hevet i trøjen.

Der blev dømt straffespark, og Bendtner var sikkerheden selv, da han sendte Rosenborg til pause med en 2-0-føring og sæsontræffer nummer 12.

Den danske angriber kom til flere afslutninger i et opgør, hvor Mike Jensen også ydede en stor indsats på midtbanen.

Med 20 minutter igen af opgøret tog Anders Trondsen chancen langt ude fra, og han kanonerede bolden i mål til 3-0.

Bendtner var tæt på at score sit tredje mål med fem minutter igen, men der var ikke flere scoringer i opgøret og Bendtner, og Rosenborg vandt sikkert kampen.

Tidligere søndag scorede Frederik Gytkjær sejrsmålet for Haugesund, der på udebane besejrede Sogndal 1-0.

Scoringen faldt, minuttet efter at danskeren var sendt på banen i det 67. minut af opgøret.

Haugesund ligger på femtepladsen i Eliteserien med 33 point efter 21 kampe.