Bendtner ufrivillig oplægger i Juventus-sejr

Nicklas Bendtner fik for første gang chancen fra start, da Juventus søndag på noget kontroversiel vis vandt den svære udekamp i Serie A med 1-0 over Catania.

Danskeren, som spillede hele kampen og gjorde det godkendt, blev efter 57 minutter ufrivilligt oplægger til Juventus' scoring.

Hans afslutning blev pareret, hvorefter Arturo Vidal sparkede riposten i mål. Bendtner så dog ud til at være offside, da han blev spillet fri.

Med sejren er Juventus ubesejret i 48 ligakampe på stribe. Holdet har i denne sæson hentet 25 af 27 mulige point og topper ligaen.

Hvorvidt Nicklas Bendtner kom nærmere fast spilletid er til gengæld uvist, for mål tæller meget i Italien, og dem scorede danskeren ingen af.

Juventus havde flest chancer i første halvleg, og den største havde også Nicklas Bendtner som ophavsmand, denne gang dog på frivillig vis.

Danskeren headede flot angrebskollegaen Mirko Vucinic fri, men helt ubegribeligt fik Catania-målmanden Mariano Andujar pareret skuddet.

Bendtner havde derudover et par behjertede afslutninger på hovedstød, men gjorde sig ellers mest bemærket ved at løbe i offside-fælden.

Catania rasede, tilsyneladende ikke med urette, da dommeren underkendte den scoring, som Gonzalo Bergessio sendte ind bag Juventus-målmanden Gianluigi Buffon efter 26 minutter.

Målmanden, der spillede sin ligakamp nummer 500 i karrieren, nåede kortvarigt at ærgre sig over det indkasserede mål, før det blev annulleret.

Hjemmeholdets spillere kogte helt over og hentede fire gule kort i de sidste 20 minutter af halvlegen efter den tvivlsomme annullering.

Midt i anden halvleg dummede Catanias Giovanni Marchese sig på tåbeligste vis, da han legede håndboldspiller og pådrog sig sit andet gule kort.

Trods 11 spillere mod 10 kom Juventus lidt under pres mod slutningen af kampen, som mestrene ellers havde domineret.

Nicklas Bendtner brillerede fem minutter før tid, da han strøg til baglinjen, men indskiftede Sebastian Giovinco formåede ikke at fordoble føringen.

Kort før tid driblede Giovinco sig selv fri, men skød over mål på den store chance.

Inter fastholder presset på Juventus med en 3-1-sejr ude over Bologna, der havde Frederik Sørensen på bænken i hele kampen. Inter har 21 point efter den femte ligasejr i træk.

Sampdoria med Simon Poulsen på bænken i hele kampen skuffede igen med det fjerde nederlag i træk. Klubben tabte 0-1 hjemme til Cagliari.

Matti Lund Nielsen var til gengæld med i hele kampen for Pescara, som spillede 0-0 hjemme mod Atalanta.