Annonce
Sport

Børnefodboldens vogter hædret med guldnål

DBU Lolland-Falsters formand Gert Lundgaard (tv) overrakte i lørdags unionens højeste udmærkelse, "guldnålen", til Nykøbing FC's mangeårige børne- og ungdomsleder Ole Nielsen. Foto: Jonas Bonde
Tidligere børnekonsulent og nuværende æresmedlem i Nykøbing FC, Ole Nielsen, modtog i lørdags DBU Lolland-Falsters guldnål.

NYKØBING: Det var en rørt Ole Nielsen, der i lørdags blev overrasket af sine egne og DBU Lolland-Falsters formand Gert Lundgaard inden Nykøbing FC's hjemmekamp mod FC Fredericia.

Unionsformanden havde nemlig en guldnål med i lommen til Ole Nielsen for mange års utrætteligt og frivilligt arbejde for fodbolden på Lolland-Falster.

Ikke mindst børne- og ungdomsfodbold har stået Ole Nielsens hjerte meget nært, og der findes næppe et ungt talent på Lolland-Falster, som Ole Nielsen ikke på et eller andet tidspunkt har haft fingrene i.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ole Nielsen er oprindelig fra Nakskov, men tog til Ribe for at uddanne sig til lærer og her spillede han det lokale håndboldhold op i 2. division, men fodbold havde også han store interesse, og i 1989 kom han til Væggerløse Boldklub, hvor ledergerningen tog fart.

I 2001 meldte han sig ind i B.1921, der senere blev til Nykøbing FC, og her havde han en stor rolle i sammensmeltningen af B.1921 og B.1901. Ole Nielsen har igennem alle årene fungeret som ungdomstræner og leder af DBU's Fodboldskole i sommerferien samt et utal af andre opgaver.

Også i DBU-regi har han gjort et kæmpe stykke arbejde og har blandt andet været med til udarbejde "Holdninger og Handlinger", som var den daværende strategi for, hvordan fodboldforbundet gerne så, at klubberne udførte børnetræningen. Et arbejde han udførte sammen med nuværende landstræner Kasper Hjulmand og tidligere assistent og U/21-landstræner Keld Bordinggaard.

I 2021 trak han sig lidt i baggrunden fra sit job som børnekonsulent i NFC, men han trækker fortsat i trådene og videregiver sin enorme viden til de nuværende ungdomstrænere.

Han har tidligere modtaget DBU Lolland-Falsters sølvnål, og blev i 2019 hædret som årets ildsjæl i Guldborgsund Kommune.

Dem, der kender Ole Nielsen, ved, at han ikke går af vejen for en god fodbolddebat, og han tager gerne ordet for at ytre sig om sit syn på tingene. Dog blev han forbavsende mundlam, da han foran publikum i Lollands Bank Park skulle takke for hædren.

- Tak til jer forældre, fordi i sender jeres børn til fodbold, og så knækkede stemmen ellers hos en bevæget Ole Nielsen.

  • DBU Lolland-Falsters formand Gert Lundgaard (tv) overrakte i lørdags unionens højeste udmærkelse, "guldnålen", til Nykøbing FC's mangeårige børne- og ungdomsleder Ole Nielsen. Foto: Jonas Bonde
Annonce
Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Annonce
Annonce
112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof