Brød stimen: Tidlige mål sikrede unik Nykøbing FC-sejr

Alt for mange gange har man smidt føringen, men fredag vandt NFC over Fremad Amager ved at holde føringen i 80 minutter.

NYKØBING: Det var absolut sidste udkald til om ikke andet at vise, at man i Nykøbing FC har niveau til 1. division.

Matematisk lever chancen for overlevelse stadig - men den er skrumpet med hver kamp i de seneste forårsopgør.

Dog var der en anden energi over Nykøbing FC i fredagens aftenkamp mod med-bundpropperne fra Fremad Amager, der efter at have suget de første ti minutters pres til sig mere eller mindre dominerede første halvleg - dog med en enkelt velkendt svipser.

Efter Ahmed Hassan scorede til 1-0 ved en cutback-aflevering af Mathias Gehrt, gav "Bjørnene" således et mål væk i samme minut til 1-1 ved Lucas Haren, der udnyttede farten overfor Lars Pleidrup.

Men heldigvis var Luca Kjerrumgaard på pletten efter Mathias Gehrts hjørnespark skabte kaos i Amager-feltet til 2-1 i 17 minut.

1. division, fodbold:

Nykøbing FC - Fremad Amager: 2-1 (2-1)

Mål: 1-0 (14. min.) Ahmed Hassan, 1-1 (15. min.) Lucas Haren, 2-1 (17. min.) Luca Kjerrumgaard.

Opstilling Nykøbing FC (4-2-3-1): Morten Bank - Kasper Jensen, Elias Gärtig, Marcus Backmann, Lars Pleidrup - Valon Ljuti, Thor Høholt - Ahmed Hassan, Mathias Gehrt, Emilio Simonsen - Luca Kjerrumgaard.

Fremad Amager (4-3-1-2): Jacob Larsen - Marc Winkel, Hans-Christian Bonnesen, Jacob Steffensen, Cornelius Allen - Christoffer Palm, Mads Aaquist, Henrik Højbjerre-Thomsen - Gustav Marcussen - Lucas Haren og Jakob Johansson.

Tilskuere: 752 i Lollands Bank Park Nykøbing.

Efter fire underholdende minutter, der bød på tre mål, havde NFC ingen slinger i valsen, som de trygt og sikkert styrede til pause med en føring.

Efter pausen var der store nøgleøjeblikke, hvor især NFC's forsvar så tændte ud med flere positive aktioner fra Kasper Jensen, der blandt andet kostede et hårdt sammenstød med keeper Morten Bank.

Anden halvleg bød på indskiftning af Ole Jakobsen og Emeka Nnamani - et modigt valg af Claus Jensen, da både Emilios Simonsen og Ahmed Hassan imponerede.

Men de to indskiftere leverede en masse dynamik og hurtighed i omstillingerne, mens Amager skulle længere frem på banen. Det blev dog ikke til en udbygning af føringen, men mindst lige så positivt var det at se, hvordan Nykøbing FC holdt roen og kontrollen over kampen og altså førte en 2-1 føring fra kampens 17. minut hele vejen gennem de 90 plus syv tillægsminutter.

• Skuffelsen stod malet i Jacob Larsens ansigt, da Luca Kjerrumgaard fik sidste pote på målet til 2-1. Foto: Ingrid Riis