Chelsea vinder ny europæisk titel

I 2012 vandt Chelsea Champions League. I år blev det til triumf i Europa League for London-klubben.

Det står fast, efter at Chelsea onsdag aften vandt Europa League-finalen med 2-1 over portugisiske Benfica.

Branislav Ivanovic blev matchvinder i overtiden i Amsterdam, da han headede et hjørnespark i mål.

Fernando Torres havde bragt englænderne i front, mens Oscar Cardozo havde udlignet til 1-1 på et straffespark - alle mål blev scoret i anden halvleg.

Chelsea blev dermed det første hold i historien til at være indehaver af Champions League- og Europa League-trofæerne på samme tid.

Champions League-pokalen får en ny ejer 25. maj, hvor de tyske hold Bayern München og Borussia Dortmund mødes i finalen på Wembley i London.

Benfica leverede i store dele af kampen ellers flot offensivt spil. Kombinationerne blandt holdets spillere var gode, og portugiserne kom frem til en del chancer. I perioder mindede det om rent powerplay.

Til gengæld var Benfica elendige foran mål. Chelsea-keeper Petr Cech havde forbavsende lidt at tage sig til, når man tager de mange fine Benfica-muligheder i betragtning.

Benficas spillere var dårlige til at afslutte, og bolden røg for det meste langt forbi mål.

Cardozo - Benficas topscorer i Europa i denne sæson - Rodrigo og Nicolas Gaitan var blandt synderne for Benfica.

Chelsea kom nærmest ikke frem til noget i de første 45 minutter. Det var først kort inden pausen, da Frank Lampard hamrede til bolden fra distancen, at Benfica-målmand Artur blev udfordret.

Chancen var første halvlegs bedste, og Lampards skud, hvor bolden ændrede retning undervejs til målet, var tæt på at overliste Artur. Målmanden måtte agere sprællemand for at holde stillingen 0-0 til pausen.

Torres scorede til 1-0 for Chelsea efter en times spil, da et udkast fra Cech på forunderlig vis havnede hos spanieren, som kom fri mod mål. Torres rundede til sidst Artur og scorede.

Små 10 minutter senere udlignede Cardozo til 1-1 på et straffespark, som Benfica fik, efter at César Azpilicueta havde taget hånden ulovligt til brug.

Cardozo fremtvang i slutfasen af den ordinære spilletid også en klasseredning ud af Cech. Lampard var tæt på at blive matchvinder lige inden, at uret rundede 90 minutter, mens hans skud ramte overliggeren.

Det lignede længe forlænget spilletid, men så slog Ivanovic til i overtiden og gjorde det onde ved Benfica-spillerne, som nu må være helt knuste.

I weekenden tabte Benfica nemlig på samme måde i den portugisiske liga til FC Porto. Her scorede Porto i overtiden og overtog dermed Benficas førsteplads i Portugal med blot en spillerunde tilbage.

Chelsea måtte til finalen undvære sin anfører, John Terry, der ikke var kommet sig over en ankelskade. Ekstra bittert for forsvarsspilleren, som missede sidste års Champions League-finale på grund af karantæne.

Direktør jubler: Den vildeste og største på Lolland-Falster