City åbner titelforsvar med sikker sejr efter chokscoring

Julian Alvarez lynede to gange, da Manchester City tog hul på sit titelforsvar med 3-1 over Røde Stjerne. Foto: Andrew Yates/Ritzau Scanpix
Manchester City vadede i chancer, men var bagud 0-1 ved pausen, inden Røde Stjerne blev nedlagt 3-1.

Manchester City åbnede tirsdag sit titelforsvar i Champions League med en sejr, men den var resultatmæssigt ikke helt så overbevisende, som mange forventede.

Røde Stjerne var således foran 1-0 ved pausen på Etihad Stadium, inden City efter pausen omsider fik omsat sine mange chancer til mål og vandt 3-1 efter to scoringer af Julian Alvarez og en af Rodri.

Erling Haaland var blandt de store syndere foran mål i et opgør, hvor City producerede hele 37 forsøg mod gæsternes mål, hvoraf 16 sad inden for rammen.

Helt som ventet sad Manchester City meget tungt på opgøret fra første fløjt.

Angrebene rullede frem mod udeholdets mål, og der var i lange perioder tale om en regulær belejring.

City havde rigeligt med chancer til flere mål, men tættest på i første halvleg var Erling Haaland med et hovedstød på overliggeren i fri position efter 26 minutters spil.

Røde Stjerne havde intet skabt, men efter 47 minutter blev det alligevel 0-1. Angriberen Osman Bukari fik bolden i dybden og passerede køligt Ederson.

Straks blev chokmålet annulleret for offside, men VAR rettede dommerteamet, og Bukari lod slap jublen løs sammen med sine holdkammerater.

Den helt store sensation lurede, men kun i pausen og i et minuts tid af anden halvleg, inden argentinske Julian Alvarez rundede Røde Stjerne-keeper Omri Glazer og fra en spids vinkel bragte balance i regnskabet.

Herefter trykkede City speederen i bund og pressede ubønhørligt gæsterne flade, indtil Alvarez med et skruet frisparksindlæg blev noteret som dobbelt målscorer. Glazer kom først på bolden, men helkiksede sit forsøg på at bokse til bolden og snittede den i stedet i eget mål.

Glazer tog lidt revanche med en stor redning kort efter, men måtte efter 73 minutter igen give fortabt, da midtbanedynamoen Rodri sikkert øgede til slutresultatet 3-1.

City har med sejren som RB Leipzig, der slog Young Boys 3-1, tre point i toppen af gruppe G.

I gruppe H hedder topholdene FC Barcelona og FC Porto, der begge hentede sikre sejre tirsdag aften.

FC Porto slog på Volksparkstadion i Hamburg, der er Shakhtars hjemmebane i Champions League, ukrainerne 3-1, mens der på Estadio Olimpico, som Barcelona bruger, mens Camp Nou bliver renoveret, blev afholdt legestue.

Xavis tropper rullede sig ud og bankede belgiske Antwerp med hele 5-0.

Lejesvenden João Félix strålede med to mål og en assist, mens Robert Lewandowski med sin enlige træffer rundede 100 mål i europæiske turneringer - heraf 92 i Champions League.