Danmark vinder sikkert i Klavs Bruuns trænerdebut

Klavs Bruuns debut som landstræner for kvindelandsholdet endte med en sikker dansk sejr på 28-19 over Tyrkiet.

Der var ingen slinger i valsen hos de danske håndboldkvinder, som torsdag aften vandt komfortabelt med 28-19 i EM-kvalifikationskampen mod Tyrkiet, der kom på besøg i en næsten fyldt Ceres Arena i Aarhus.

Inden kampen, som var Klavs Bruun Jørgensens debut som dansk landstræner, blev der delt blomster ud til 25-årige Line Jørgensen, der blev kåret til årets landsholdsspiller.

De rød-hvide satte sig på begivenhederne fra kampens start. Kun en fornemt spillende Sara Kececi, der til dagligt spiller i Silkeborg-Voel og er opvokset i Danmark, sørgede for at holde snor i danskerne med en indledningsvis redningsprocent på 40.

Som halvlegen skred frem, trak danskerne dog mere og mere fra og kunne gå til pause med en komfortabel føring på 16-10.

I det danske angrebsspil indtog Ann Grete Nørgaard en nøglerolle som primær straffekastskytte.

Mens Ann Grete Nørgaard tog sig af de fleste danske straffekast, tog Yasemin Sahin sig af tyrkernes, hvilket hjalp hende til at blive kampens topscorer med ni kasser.

Kampen viste sig at blive en fysisk hård affære, hvor Klavs Bruun Jørgensens nye offensive forsvar begik hele 70 frikast i kampen, mens tyrkerne begik 20 af slagsen.

Kampens dramatiske højdepunkt kom efter 50 minutter, hvor Betül Yilmaz rev i skudarmen på Ann Grete Nørgaard, hvorefter den tyrkiske forsvarsspiller fik direkte marchordre af kampens dommerpar.

Det hele sluttede med en ægte lækkerbisken da Lotte Grigel lagde bolden op til Maria Fisker, som i kampens sidste minut scorede på et lækkert vip, inden Stine Jørgensen lukkede og slukkede på straffekast til slutresultatet 28-19.

Sejren betyder at Danmark har to point i gruppe 6 - samme antal som Rusland, der sikkert slog Portugal.

Kunne ikke se sig selv fortsætte: Stopper efter træneruro

Claus Jensen rørt efter sejr: - Spillerne fortjener det så meget