Danmark slider sejren hjem mod genstridige tyskere

Louise Burgaard og Kathrine Heindahl jubler over en scoring mod Tyskland. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Danmark slog Tyskland og slutter øverst i mellemrundegruppen. Nu venter Montenegro i kvartfinalen.

De skulle slide for det, men til sidst kom sejren over Tyskland i hus, da håndboldkvinderne mandag aften lukkede og slukkede VM-mellemrunden.

Danmark så et par gange ud til at have hægtet tyskerne af, men dårlige beslutninger og afbrændere på uhensigtsmæssige tidspunkter holdt spændingen ved lige.

Forløsningen kom, da Sandra Toft pillede en tysk afslutning, og Trine Østergaard øgede føringen til fire mål med mindre end fem minutter igen.

Danmark vandt med 30-28 og slutter dermed på førstepladsen i mellemrunden. Det betyder, at Jesper Jensen nu skal hjem og læse op på Montenegro, som venter i kvartfinalen onsdag.

Men landstræneren skal også kigge på sit eget hold.

Den danske indledning lignede lidt for meget noget, vi har set tidligere i turneringen. Modstanderens keeper kom til at se godt ud, fordi de danske skytter glemte koncentrationen.

Tyskland gjorde samtidig sit for at kyse danskerne, som fik én på hatten, når de kom i nærheden af tremeterlinjen. Spillerne i midterblokken kom blæsende ud i ansigterne på Mie Højlund, Louise Burgaard og Anne Mette Hansen, som alle skrabede blå mærker til sig.

Det var dog ikke noget, der påvirkede Anne Mette Hansen, som uhæmmet kastede sig ind i halsbrækkende aktioner. Og med fem fuldtræffere på fem forsøg blev hun Danmarks stærkeste kort inden pausefløjt.

Men danskerne kunne ganske enkelt ikke slå hul, og det var i høj grad på grund af Tysklands bærende offensive profiler Emily Bölk og Xenia Smits. De blev ved med at finde løsninger mod et skidt afstemt dansk forsvar, særligt med stregspiller Julia Behnke i en meget stor birolle.

Ikke desto mindre var Danmark foran med to ved pausen, og fire minutter inde i anden halvleg kom endelig den første tremålsføring, da Mie Højlund steg op og plaffede kuglen op i hjørnet. Og Mie Højlund var på en mission.

Med både mål, skarpe afleveringer og gennembrud, der gav straffekast, var hun arkitekten bag den danske fremmarch, der udspillede sig i de efterfølgende minutter. Føringen voksede til 22-17, og det så ud til, at kampen var få angreb fra at blive afgjort.

Men så kom igen en periode med alt for stor uskarphed. Blandet andet misbrugte Emma Friis to store chancer fra venstre fløj, og tyskerne fik mulighed for at æde sig ind igen. Og det gjorde de.

Føringen skrumpede til ét mål i en periode, hvor Jesper Jensen bragte Kristina Jørgensen og Helena Elver i spil i bagkæden. Særligt Elver tog nogle tvivlsomme chancer, som kiksede.

Kortvarigt tvivlede Boxen, men til sidst trak Danmark det længste strå.

• World Women''s Handball Championhship: Denmark vs Germany