Dansk 1500-meterløber udraderer dansk rekord

Det blev til ny dansk rekord på 1500 meter for Sofia Thøgersen lørdag ved VM i atletik. Foto: Christian Bruna/Ritzau Scanpix
Sofia Thøgersen leverede en fremragende præstation, da hun slog dansk rekord på 1500 meter ved VM i atletik.

Det blev til dansk rekord på 1500 meter, da Sofia Thøgersen lørdag var første dansker i aktion ved VM i atletik i Budapest.

Fire minutter og fem sekunder løb danskeren de 1500 meter på, hvilket altså var nok til en dansk rekord.

Thøgersen formåede dog akkurat ikke at kvalificere sig til semifinalen.

Med sine blot 18 år er løberen den yngste danske deltager ved et VM i atletik nogensinde.

Ud af de 12 løbere i det indledende løb var Sofia Thøgersen seedet 12.

Fra begyndelsen lå Sofia Thøgersen i den tunge ende af feltet.

Hun leverede dog en fremragende sidste omgang, der rakte til en syvendeplads i det indledende heat, hvor de seks bedste gik videre til semifinalen.

Den over 20 år gamle danske rekord på distancen lød på fire minutter og syv sekunder, men den slog Thøgersen altså med to sekunder, da hun løb distancen på fire minutter og fem sekunder.

Senere på åbningsdagen var den danske løber Kristian Uldbjerg Hansen også i aktion i et de indledende løb på 1500 meter.

På trods af at det blev til personlig rekord for danskeren, endte han næstsidst af de 14 løbere, hvor semifinale ellers havde været målet. Det havde krævet en plads blandt de seks bedste.

Kristian Uldbjerg Hansen sad fint med i den første del af løbet, men på sidste omgang var det tydeligt, at kræfterne var sluppet op.

I tiden 3 minutter og 37 sekunder passerede danskeren stregen, hvilket var en forbedring af den personlige rekord med få hundrededele.