Bordtennisherrer taber kvartfinalen ved EM efter drama

Jonathan Groth var den eneste danske bordtennisspiller, der var i stand til at vinde en kamp fredag aften ved EM for hold. Foto: Thomas Peter/Reuters

Danmarks bordtennisherrer tabte en dramatisk kvartfinale ved EM for hold efter et nederlag til Portugal.

Det endte kun med en enkelt sejr for de danske bordtennisherrer, der tabte med 1-2 i fredagens kvartfinale ved EM for hold.

Men det skete efter lidt af et drama i Malmø. For Anders Lind blev efter et nederlag i den første kamp tildelt et rødt kort og diskvalificeret.

Om den kontroversielle hændelse skriver Bordtennis Danmark på sin Facebook-side:

- På vej forbi dommerbordet rammer Linds fod dommerpulten, som får en skade. Dette takseres til rødt kort og diskvalifikation, hvilket betyder, at Danmark taberdømmes i den programsatte fjerde kamp.

Dermed var Danmark pludselig tvunget til at vinde resten af kampene, da der spilles bedst ud af fem kampe.

Det skete ikke, selv om der kortvarigt var spænding om udfaldet. Men portugiserne viste sig at være stærkest og blev også godt hjulpet af den danske diskvalifikation.

Anders Lind tabte som nævnt åbningskampen med 2-3 i sæt til Marcos Freitas.

Portugiseren var bedst i starten af opgøret og vandt de to første sæt med 11-5 og 11-8.

Men derefter leverede Anders Lind et mindre comeback med knebne sætsejre på 11-9 og 12-10.

I femte sæt var der dog ikke mere i godteposen fra Anders Lind, som smed en føring på 5-4 og tabte det afgørende sæt med 5-11. Derefter skete dramaet med foden på dommerbordet.

I den anden kamp kunne Jonathan Groth med en sejr holde Danmark inde i kampen mod portugiserne, og det gjorde danskeren.

Jonathan Groth vandt med de overbevisende cifre 11-6, 11-3, 11-7 over Tiago Apolonia.

Dermed var det op til Tobias Rasmussen at forsøge at udligne i kvartfinalen.

Men modstanden var for hård for Tobias Rasmussen, der tabte i tre sæt til Joao Geraldo.

I både første og tredje sæt smed Tobias Rasmussen solide føringer. I første sæt var danskeren foran 6-1, og i tredje sæt var han oppe med 7-2, men begge gange smed han det væk. Og så var der langt til en sejr.

Kvartfinalen blev ifølge Bordtennis Danmark tabt med de atypiske cifre 1-2, selv om holdkampe normalt afgøres i bedst af fem kampe.

- Kampen er tabt. Et stort antiklimaks. Og selvfølgelig en kontroversiel situation, som vil blive diskuteret længe, skriver forbundet.

Nederlaget betyder, at det ikke endte med en dansk EM-medalje i Malmø, som det gjorde i turneringen for to år siden med en bronzemedalje.