Danske U21-talenter tromler Litauen i knæ og vinder 6-0

Mathias Jensen (til højre) var en af banens mest markante spillere, da Danmark besejrede Litauen. Foto: /ritzau/AP/Petr Sznapka/arkiv

Rasmus Nissen scorede tre gange, da U21-landsholdet udspillede Litauen i Aalborg.

To kampe, to sejre.

Det danske U21-landsholds bestræbelser på at spille sig til EM har fået en perfekt indledning med rent bur, masser af mål og to overbevisende pligtsejre.

Med 6-0 over Litauen i Aalborg fulgte danskerne op på 3-0-gevinsten på Færøerne i torsdags og trækker sig ud af landskamppausen med fuld pointhøst og en aktuel førsteplads i gruppe 3.

Backen Rasmus Nissen havde en festlig aften med tre scoringer, og der var aldrig tvivl om udfaldet mod et overmatchet litauisk mandskab under dansk ledelse af den tidligere Brønshøj-træner Carit Falch.

Da Nissen efter en lille halv time havde bragt sit hold i spidsen, var gæsternes modstandskraft gennemhullet.

På det tidspunkt havde Marcus Ingvartsen allerede hamret et straffespark op i den nordjyske aftenhimmel. Det mest overraskende ved pauseføringen på 3-0 var, at den farlige Genk-angriber ikke stod for nogen af målene.

Robert Skov afsluttede fint dansk småspil med at sætte bolden fladt i mål til 2-0, og kort før pausen scorede Rasmus Nissen sit andet mål, da han fulgte op på Ingvartsens stolpeskud.

Træner Niels Frederiksen havde valgt 3-4-3-formation, der var uændret i forhold til sejren over Færøerne.

Anfører Mathias Jensen agerede suverænt som en næsten fejlfri spilfordeler på den centrale midtbane, og ved siden af ham gjorde Philip Billing fra Huddersfield det fornuftigt.

I det hele taget kan Frederiksen vælge imellem mange spillere med fast arbejde i klubber på et pænt niveau.

En af dem, Silkeborg-profilen Robert Skov, slog til for anden gang og bragte Danmark foran 4-0 ti minutter inde i anden halvleg efter energisk forarbejde af Mikkel Duelund.

I den modsatte ende var keeper Daniel Iversen fuldstændig arbejdsløs mod en modstander, der brugte alle kræfter på at forsvare sig.

Men hans holdkammerater havde ikke problemer med at kombinere sig igennem muren af gulklædte gæster, og ti minutter før tid fik Ingvartsen endelig lavet sit mål, da indskiftede Jacob Bruun Larsen servicerede ham perfekt.

Inden de godt 3000 tilskuere kunne traske hjem, blev det også 6-0 på et tordenskud af Rasmus Nissen. Backen fra FC Midtjylland har dermed åbnet EM-kvalifikationen med fire mål i to kampe.

Hvor stærk denne årgang egentlig er, kan man dog først vurdere, når holdet kommer op mod stærkere modstandere.

Med Polen, Finland og Georgien som de øvrige hold i puljen er der næppe tvivl om, at Danmark er startet med et par af de blødere opgaver.