David Villa redder Spanien endnu engang

David Villa bliver matchvinder for anden kamp i træk, efter at han med sin femte VM-scoring sender Spanien i VM-semifinalen via en 1-0-sejr over Paraguay.

Han gjorde det mod Portugal i ottendedelsfinalen, og lørdag aften gentog han det mod Paraguay. David Villa blev igen matchvinder for Spanien, der vandt 1-0 og dermed er klar til en VM-semifinale mod Tyskland.

Det skete på dramatisk vis, efter at begge hold brændte straffespark i en anden halvleg, der blev langt mere dramatisk end de første 45 minutter.

Efter en søvnig første time eksploderede opgøret. Spaniens Gerard Pique rev en modstander omkuld i eget felt, og straffesparket var helt på sin plads. Målmand Iker Casillas reddede dog sit hold - og Oscar Cardozos forsøg - og få minutter efter var den så gal i den anden ende.

David Villa blev fældet i fri position, og så var det spaniernes tur til at få straffespark. Xabi Alonso scorede sikkert, men dommer Carlos Batres fra Guatemala forlangte sparket taget om, fordi flere spaniere var løbet for tidligt ind i feltet.

I andet forsøg var Xabi Alonso knap så sikker og sparkede lige i handskerne på den paraguayanske målmand, Justo Villar.

Det lugtede af forlænget spilletid, men så slog David Villa til med sit femte VM-mål. Først sendte Pedro et skud på stolpen, og siden fulgte Villa op på riposten. Hans forsøg ramte først den ene opstander og siden den anden, inden den trillede i mål med blot 10 minutter igen.

Målet betyder, at David Villa lige nu er VM-topscorer med fem pletskud. Han får chancen for at lave flere mål, når Spanien i semifinalen tørner ind i Tyskland i en kopi af EM-finalen for to år siden. En kamp, som spanierne vandt 1-0.