De opgav ham: Nu er lollik tæt på VM-finalen

34-årig sakskøbinggenser har taget et stort skridt mod en finaleplads i Duisberg.

Ved sit 13. og sidste VM har den erfarne kajakroer, René Holten Poulsen fra Maribo Kajakklub, vist sin klasse. Han satte sin dominans i spil under onsdagens indledende heats i Duisburg og er nu godt på vej mod en plads i finalerne.

Det kommer efter roeren brød med Dansk Kano- og Kajak Forbund, der havde mistet troen på den 34-årige lollik fra Sakskøbing.

René Holten Poulsen roede sikkert og kontrolleret, sikrede sig en plads i semifinalerne på både K1 500 meter og K1 1.000 meter med en sejr og en andenplads henholdsvis.

Efter sit løb udtalte en lettet Poulsen:

- Jeg var nervøs ved det første løb ved VM, men begge løb gik godt og jeg var i kontrol hele vejen. Semifinalepladserne var aldrig i fare. Min gamle ven og konkurrent, Fernando Pimenta, og Sveriges Martin Nathell, er nogle af de stærke navne i morgen. Det bliver hårdt, men jeg glæder mig bare til at ro igen, siger han.

I morgen venter semifinalen på 1.000 meter for René, mens han fredag vil være i aktion i både semifinalen og finalen i K1 500 meter. Lørdag afholdes den ventede finale i K1 1.000 meter.

Duisburg har en særlig plads i Poulsens hjerte, da det var her, han vandt sin første VM-medalje i 2013.

- Mit første senior-VM var i Duisburg, hvor jeg blev nummer 12 i K2 1.000 meter. Det har altid været et fedt sted at ro til både VM og world cups, sagde han.

Se VM i kajak live:

Finalerne bliver sendt fredag på DR2 og lørdag på DR1.

Alternativt kan fansen følge med på Recast efter oprettelse af en profil her: Recast

For mere detaljeret information om Renés program og startlister til VM, tjek her.

Bemærkelsesværdigt er det også, at VM i 2020 blev aflyst på grund af corona, men Poulsen har alligevel formået at deltage 13 gange ved verdensmesterskaberne og tre gange ved OL. Han er en af de mest vindende danske atleter nogensinde.

• René Holten Poulsen har efter onsdagens præstationer sat sig solidt i svinget til VM-finalen i muligvis hans sidste oprtræden. Foto: International Canoe Federation