Annonce
Sport

- Det er fuldstændig vanvittigt

NFH's Lærke Nolsøe Pedersen har været en af de helt store profiler på det danske kvindelandshold, der i aften spiller EM-semifinale mod Norge. Foto: Henning Bagger, Scanpix

NFH's Lærke Nolsøe Pedersen kan i aften spille sig i EM-finalen med en sejr over Norge.

HERNING Danmark har overrasket alt og alle og kan med en sejr i aften over Norge spille sig i EM-finalen i kvindehåndbold.

Midt i det hele står NFH's venstre fløj og anfører Lærke Nolsøe Pedersen, der har leveret et brag af en slutrunde indtil nu og reelt har fået sit gennembrud i den røde landsholdstrøje på trods af, at det denne gang er hendes tredje slutrunde.

Selvtilliden vokser

- Det er fulstændig vanvittig, at vi står i en EM-semifinale og har chancen for at gå i en finale og spille om medaljer, smiler Lærke Nolsøe, der lagde for med at blive dansk topscorer med seks mål i premieresejren over Slovenien.

Siden er selvtilliden bare vokset og vokset hos venstrefløjen, der er nomineret til turneringens All Star-mandskab og er blevet udråbt til bedste venstre fløj i den netop overståede mellemrunde.

- Der er jo altid ting, man kan gøre bedre, men alt i alt har det været en rigtig fin turnering indil videre, kommer det med slet skjult underdrivelse fra Lærke Nolsøe, der først kom ind i EM-varmen for alvor, lige inden truppen skulle udtages midt i november.

Den nye landstræner Jesper Jensen havde hende ikke med i de sidste træningssamlinger op til slutrunden, men alligevel blev hun udtaget. Endda som eneste reele venstre fløj i truppen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tryghed

Netop det har betydet rigtig meget for Lærke Nolsøe.

- Det har givet mig en rigtig dejlig tryghed, at jeg bare har været mig selv. Det er ligesom hjemme i klubben, og det befinder jeg mig rigtig godt i, samtidig med at jeg har en rigtig god dialog med trænerne om, hvad de forventer, og hvad min rolle skal være.

NFH-spilleren ser den nuværende succes som en kombination af en dygtig landstræner i Jesper Jensen og et hold, der tror på konceptet.

- Det er Jesper, der lægger gameplanen og de overordnede linjer, men holdet har også været rigtig gode til at tage hans ideer til sig, så det er en kombination af flere ting, mener Lærke Nolsøe, der på trods af mange kampe - også på klubholdet - føler sig fuldstændig fysisk ovenpå.

- Vi har nogle sindssygt gode behandlere, og der bliver holdt øje med alt, hvad vi spiser, hvordan vi sover og meget andet, så selv om turneringen har været lang, så føler jeg mig helt klar til kampen mod Norge, fastslår Lærke Nolsøe, der selvfølgelig ærgrer sig over, at der ikke er fuldt hus til kampene i Boxen i Herning på grund af restriktionerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mangler danske tilskuere

- Vi har været gode til selv at skabe den stemning, der skulle til, men ingen tvivl om at det gør lidt ondt i hjertet at spille en EM-semifinale på dansk grund uden tilskuere, siger Lærke Nolsøe, der ikke melder om lejrkuller i den danske trup på trods af, at de nærmest er spærret inde på hotellet, når de ikke spiller kamp eller træner i hallen.

- Boblen har ikke været så forfærdelig, som den har været gjort til. Der har været skabt en rigtig god ramme for os. Vi hverken keder os eller er ved at rive hovedet af hinanden, men det eneste, man savner, er noget frisk luft.

Danmark har ikke besejret dagens semifinale-modstander Norge siden 2014 og tabte også to testkampe lige op til EM, hvor man dog ikke var så langt fra som tidligere, men Danmark ved godt, ifølge Lærke Nolsøe, at der venter en ekstremt svær opgave.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fejl skal begrænses

- Så snart vi laver en fejl, så får vi bolden tilbage i hovedet på kontraløb. Så vi skal være sindssygt skarpe i alt, hvad vi laver og holde os til vores koncept, men frem for alt så har vi en tro på, at vi kan være med mod alle hold, hvis vi spiller op til vores bedste.

- Det gjorde vi mod Rusland (sidste mellemrundekamp som Danmark vandt 30-23, red.), og det kræver det også mod Norge.

  • NFH's Lærke Nolsøe Pedersen har været en af de helt store profiler på det danske kvindelandshold, der i aften spiller EM-semifinale mod Norge. Foto: Henning Bagger, Scanpix
Annonce
Sport

Markant flere til håndbold: Tilskuerne strømmer ind i den nye hal

Sport

Efter tre nederlag i træk: - Vi tager til Roskilde for at få noget med hjem

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Socialbevidst kok er ny forpagter på familiecamping

Guldborgsund

Statsministeren på dobbelt-besøg på Falster

Sport

Markant flere til håndbold: Tilskuerne strømmer ind i den nye hal

Indland

It-forsker opfordrer Ticketmaster-brugere til at skifte kode

Erhverv

Lander millionoverskud trods vanskeligt år

Madens Folkemøde

Hun er særdeles tilfreds: - Jeg kan slet ikke finde på noget dårligt at sige

112

Flere påsatte brande: Politiet søger vidner

Politik

S-politiker med fortid på Falster trækker sig efter "Den sorte svane"

Udland

Brandmand mister livet i redningsaktion under sydtyske oversvømmelser

Indland

Færre strande får blåt flag - ny ordning vinder indpas

Lokal nyt

Glæder sig over flere penge til vanskeligt stillede kommuner

Madens Folkemøde

Kendt forfatter på lollandsk mad-mission

112

Han smadrede værelse 211 - nu skal han i fængsel

Lokal nyt

Glad formand: - Det er noget, jeg virkelig har kæmpet for i mange år

Madens Folkemøde

Ø-formand ”scoutede” på folkemøde

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Får kæmpebeløb til særlig have: - Jeg troede dårligt mine egne øjne

Indland

Danmark skal gøre kræftkampen kunstigt intelligent

Lokal nyt

Ny aftale sikrer over to milliarder kroner mere til sundhed

112

Brand i Næstved sender ikke længere røg ind over beboelsesområde

Lolland

3.900 besøgte Whitsun: Nu er regnskabet gjort op

Sport

Slagen NFC-spiller: - Det er en hård omgang

112

Bagagen lugtede mistænkeligt - og det var der en grund til