Ehlers assisterer og brænder straffeslag i Winnipeg-nedtur

Danske Nikolaj Ehlers kom igen på pointtavlen natten til fredag. Det var Ehlers' point nummer 28 i denne NHL-sæson. Foto: /ritzau/AP/Trevor Hagan/arkiv

En tæt kamp mod Boston Bruins i NHL endte med et nederlag i straffeslag til Winnipeg Jets og Nikolaj Ehlers.

Den danske komet Nikolaj Ehlers og resten af Winnipeg Jets tabte natten til fredag en særdeles jævnbyrdig kamp efter straffeslag mod Boston Bruins i verdens bedste ishockeyliga, NHL.

Den ordinære spilletid endte 1-1, efter at Boston var kommet foran 1-0 otte minutter inde i tredje periode.

Kun et minut senere udlignede Winnipegs Patrik Laine efter flot forarbejde fra Nikolaj Ehlers.

Danskeren modtog pucken i fri position foran målet, men i stedet for at afslutte selv spillede Ehlers sin holdkammerat fri, der fra en lidt spids vinkel kunne sætte pucken i nettet.

Efter det livlige minut faldt kampen igen tilbage i hårde nærkampe og organiseret forsvarsspil, og dermed endte den 1-1.

Heller ikke i den forlængede spilletid blev der scoret, og så måtte kampen ud i straffeslag. Her brændte Patrik Laine, Mark Scheifele og Nikolaj Ehlers for Winnipeg, der altså måtte nøjes med et point i Boston.

I NHL får man et enkelt point for et nederlag i forlænget spilletid eller straffeslag.

Det var Ehlers' point nummer 28 i denne NHL-sæson.

Danskeren med det hurtige antrit har lavet 17 mål og 11 assister. Sidste år lavede Ehlers 64 point i grundspillets 82 kampe. Det er rekord i NHL for en dansker.

Oliver Bjorkstrand var på isen for Columbus Blue Jackets, der spillede mod de sidste to sæsoners vinder, Pittsburgh Penguins.

Kampen endte 2-2 efter ordinær tid og forlængelse, og så måtte også den kamp ud i straffeslag.

Men lige som Nikolaj Ehlers havde Oliver Bjorkstrand ikke held med sit straffeslag, der blev reddet.

Slaget var det sidste i kampen, og dermed vandt Pittsburgh, mens Columbus må rejse hjem til Ohio med et enkelt point.

Columbus har 44 point for 36 kampe. Det rækker til en topplacering i Eastern Conference. Winnipeg ligger også godt til i Western Conference med 46 point for 36 kampe.

Der spilles 82 runder i NHL, før slutspilsbilletterne uddeles.