Esbjerg banker Polman og co. i overlegen CL-sejr

Team Esbjerg havde rigtig godt styr på Estavana Polman, der spillede i klubben fra 2013 til 2022. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Team Esbjerg jagter en plads i Champions Leagues kvartfinaler. Søndag blev Rapid Bucuresti slået.

Team Esbjerg kom søndag tilbage på sejrskurs i Champions League efter sidste weekends nederlag til Metz.

Hjemme mod Rapid Bucuresti endte det med en overbevisende sejr på 35-30.

Især Henny Reistad var flyvende og viste, hvorfor hun med rette betragtes som en af verdens absolut bedste håndboldspillere. Nordmanden endte som kampens topscorer med 15 mål.

Esbjerg har for længst sikret sig en plads i turneringens knockoutfase, men kæmper for at få en direkte billet til kvartfinalerne.

Det gør de to bedste i gruppen, mens nummer tre til seks går videre, til hvad der svarer til en ottendedelsfinale.

Esbjerg ligger nummer tre med 16 point og er med tre kampe tilbage tre point efter gruppens tophold, Metz, og to efter Györ på andenpladsen. Rapid Bucuresti har også 16 point.

Søndagens kamp bød også på et gensyn med Estavana Polman.

Den hollandske profil nåede at være hos Team Esbjerg i ni år, inden hun skiftede væk i sommer efter at være raget uklar med klubben og cheftræner Jesper Jensen.

Polman tog dengang til Nykøbing Falster Håndboldklub, men blev kun fire måneder senere solgt til Bucuresti.

Søndag var hun så tilbage i den hal, hun har tilbragt det meste af sit professionelle håndboldliv i. Men det blev altså ikke nogen glædelig tilbagevenden for hollænderen.

Esbjerg startede godt og tog teten efter en god periode, hvor vestjyderne på cirka tre minutter gik fra 3-3 til 7-4.

Estavana Polman startede ikke inde for Bucuresti, men kom hurtigt på banen. Hollænderen første aktion var dog ikke specielt vellykket. Tværtimod.

Polman kastede bolden lige i ansigtet på Esbjerg-målmand Amalie Milling og gjorde sig nok ikke særligt populær hos sine tidligere holdkammerater.

Efter en jævnbyrdig periode fik Esbjerg sluttet første halvleg godt af. Hjemmeholdets føring toppede ved 18-12, hvorefter Bucuresti fik reduceret til pausestillingen 18-13.

Jesper Jensen og Esbjerg udnyttede turen i omklædningsrummet bedst og kom flyvende fra start i anden halvleg.

Efter otte minutter måtte Bucurestis spanske træner trykke på panikknappen og tage sig en snak med sit hold. Esbjergs føring var gået fra 18-13 til 26-15.

Med et kvarter tilbage var de to hold adskilt af ni mål, og Esbjerg havde godt styr på begivenhederne. Men så kom Bucuresti lidt i gang.

Rumænerne fik flere gange reduceret Esbjergs føring til fem mål, men tættere på kom gæsterne ikke.