Esbjerg fortsætter ubesejret stime med sejr mod tophold

Rodolph Austin, her fra sin tid i Brøndby, scorede til 2-0 for Esbjerg i udekampen mod Vendsyssel mandag aften. Foto: /ritzau/Khan Tariq Mikkel/arkiv

Nedrykkerne Esbjerg viser bedre og bedre takter og dukkede mandag aften Vendsyssel på udebane.

Der blæser efterhånden mildere vinde på vestkysten omkring Esbjergs fodboldhold, som ellers fik en forfærdelig indledning på livet i 1. division efter sommerens nedrykning.

Mandag nåede holdet op på fire kampe i træk uden nederlag i ligaen, og det var med bravur i udekampen mod topholdet Vendsyssel, som blev slået med 3-1.

Esbjerg rykker op på femtepladsen i 1. division med 17 point. Vendsyssel er nummer tre med 19 point.

Sejren blev grundlagt på en fremragende første halvleg, hvor vestjyderne scorede alle sine tre mål.

Allerede efter ni minutter sendte Yuri Yakovenko gæsterne i front, da han fik drejet en frisparksindlæg i kassen efter skidt opdækningsarbejde af hjemmeholdet i feltet.

Ti minutter senere førte endnu en dødboldsituation til, at Rodolph Austin kunne gøre det til 2-0 på hovedstød.

Publikum i Hjørring blev inden pause budt på en deja-vu-oplevelse, da Andrés Schetino på en nærmest tro kopi af Esbjergs føringsmål gjorde det til 3-0.

En kæmpe mavepuster til Vendsyssel, som havde rigeligt med problemer at snakke om i pausen.

Esbjerg var et niveau over Vendsyssel i de første 45 minutter, og hjemmeholdet lignede slet ikke det hold, som har spillet sig til en placering i toppen.

Kampbilledet blev vendt på hovedet efter pausen.

Mens Esbjerg brugte al energi på at forsvare føringen, fik Vendsyssel spillet sig ind i kampen.

Efter en god times spil kom reduceringen ved Christian Moses, som trak sig fri i feltet og afsluttede fladt i det lange hjørne.

Vestjyderne holdt fint stand indtil ti minutter før tid, hvor målscorer Yuri Yakovenko fik sit andet gule kort og blev sendt i bad.

I overtal lancerede Vendsyssel et hårdt pres, men trods et par store chancer blev det ved 3-1.