FAKTA: Sådan er det gået i de seneste fem CL-finaler

Real Madrid og Cristiano Ronaldo sidder stadig tungt på fodboldtronen i Europa med 12 titler i den fornemste, europæiske klubturnering. Foto: /ritzau/AP/Kirsty Wigglesworth

Real Madrid blev første klub, der vinder Champions League to år i træk efter finalesejren over Juventus.

Real Madrid cementerede sin position, som Europas mest succesfulde fodboldklub, da Juventus blev besejret 4-1 i Champions League-finalen i Cardiff lørdag aften.

Med sejren har Real Madrid vundet den fornemste, europæiske klubturnering 12 gange, hvilket er fem gange mere end italienske AC Milan.

Real Madrid blev samtidig den første klub, der vinder Champions League to år i træk i turneringens nuværende format.

Sådan er det gået i de seneste fem finaler:

*2016: Real Madrid- Juventus 4-1

Juventus var bedste hold i første halvleg, men efter pausen stod der Real Madrid på det meste. Cristiano Ronaldo bragte Real foran 1-0 efter 20 minutter, men Mario Mandzukic udlignede til 1-1 på en perle af en scoring.

Efter pausen scorede Real tre gange. Først trykkede Casemiro af fra distancen. Bolden ramte Sami Khedira og snød Gianluigi Buffon, og Real var foran 2-1. Ronaldo gjorde det til 3-1 med sin anden scoring i kampen, mens Marco Asensio stod for Reals sidste scoring.

* 2016: Real Madrid - Atlético Madrid 6-4 efter straffesparkskonkurrence

For anden gang på tre sæsoner var finalen et anliggende mellem de to store Madrid-klubber, og igen trak Real sig ud som vinder efter en tæt kamp.

Sergio Ramos bragte Real foran efter et kvarter, og Yannick Ferreira Carrasco udlignede efter 79 minutter og fremtvang derved forlænget spilletid og siden straffesparkskonkurrence.

Her misbrugte Juanfran for Atlético, og da Real scorede på alle sine fem forsøg, var sejren hjemme.

* 2015: Barcelona - Juventus 3-1

Barcelona kom på sejrskurs allerede efter fire minutter på Ivan Rakitic' mål, men Alvaro Morata bragte al spænding tilbage med udligningen ti minutter efter pausen.

Italienerne spillede en fin kamp, men det var bare ikke nok. Luis Suarez scorede til 2-1 midtvejs i anden halvleg, og Neymar cementerede sejren i tillægstiden.

* 2014: Real Madrid - Atlético Madrid 4-1 efter forlænget spilletid

Det nederlag vil formentlig gøre ondt på Atlético til evig tid. Underhunden kom foran på Diego Godins hovedstød efter 36 minutter, og det lignede finalens eneste, indtil Sergio Ramos headede udligningen ind efter 93 minutter.

Derefter var der udsolgt hos Atlético i den forlængede spilletid, hvor Real scorede ved Gareth Bale, Marcelo og Cristiano Ronaldo i de sidste ti minutter.

* 2013: Bayern München - Borussia Dortmund 2-1

Efter det skuffende finalenederlag året før på hjemmebane fik Bayern revanche på Wembley i London.

Mario Mandzukic bragte Bayern foran efter en time, men midtvejs i anden halvleg bragte İlkay Gündoğan balance på et straffespark. Det trak op til forlængelse, men efter 89 minutter brød Arjen Robben igennem og scorede sejrsmålet.