FC Barcelona hævner nederlag mod oprykkere

FC Barcelona fik revancheret sæsonens eneste nederlag i Primera Division, da holdet vandt 3-0 over Hercules.

Det var en sensation, da oprykkerne Hercules i september tog fra Camp Nou med en 2-0-sejr over de regerende spanske fodboldmestre, FC Barcelona.

Lørdag aften var det så revanchens stund, da Barcelona hævnede sæsonens foreløbig eneste nederlag i Primera Division ved at vinde den omvendte kamp på oprykkernes hjemmebane med 3-0.

Det er FC Barcelonas 10. sejr af 10 mulige på udebane i denne sæsons Primera Division, hvor holdet har hentet fuldt udbytte i de seneste 15 kampe.

Pedro bragte mestrene foran, da han kort før pausen fik en perfekt aflevering fra anfører Xavi, tog et træk og hamrede bolden op i det korte hjørne.

Tidligt i kampen var Hercules ellers tæt på at komme foran, men angrebsveteranen David Trezeguet sendte bolden forbi mål.

I anden halvleg havde Pedro igen bolden i nettet, men scoringen blev underkendt.

I stedet sluttede kampen af med to scoringer i de sidste minutter af Lionel Messi, som dermed står noteret for 21 ligamål i sæsonen. Det er et færre end topscoreren, Cristiano Ronaldo fra Real Madrid.

Netop Real Madrid skal søndag i udekampen mod Osasuna forsøge at reducere FC Barcelonas forspring i toppen af ligaen.

FC Barcelona har foreløbig skrabet ufattelige 58 point sammen i 21 kampe, mens Real Madrid har 51 point for en kamp færre. /ritzau/