FC Nordsjælland uhyre tæt på sølv med sejr over OB

FC Nordsjælland snuppede en 4-1-sejr hjemme i Farum Park mod OB. Dermed er sidste sæsons danske mestre så godt som sikre på at tage sig af sølvmedaljerne i denne sæson, mens fynboerne stadig er indblandet i bundstriden.

FCN har ellers været inde i en skidt stime i Superligaen, hvor hjemmeholdet inden fredagens kamp var uden sejr i fire kampe, mens OB's dårlige stime var en kamp længere, nemlig fem kampe uden sejr.

Gæsterne dukkede op i en lidt alternativ 3-4-2-1-formation, som i starten så ud til at genere hjemmeholdet. OB kom frem til flere tilløb til chancer, men som så mange gange før i foråret manglede den afgørende aflevering præcision.

Hvad OB'erne ikke havde, viste FCN til gengæld et perfekt eksempel på midt i første halvleg, hvor Patrick Mtiliga sendte et knivskarpt, fladt indlæg ind til nærmeste stolpe.

Her kom FCN-anfører Nicolai Stokholm først og vippede elegant bolden i nettet til 1-0.

For at bringe lidt mere offensivt valgte OB i pausen at tage en noget anonym Morten Skoubo ud, mens Marcus Pedersen kom ind. Den disposition var klog, blot fem minutter inde i anden halvleg udlignede den norske angriber.

Kampen igennem havde hjemmeholdet det svært i opspillet fra bagkæden, da OB pressede højt. Det betød, at keeper Jesper Hansen ofte stod med bolden i længere perioder, mens han søgte efter oplagte spilmuligheder, som sjældent viste sig.

OB's arbejdsiver i presspillet smittede dog ikke af på defensiven, der flere gange i kampen var besynderligt passiv. Det takkede Anders Christiansen for midt i anden halvleg, da han efter en fin dribletur bragte hjemmeholdet i front via Mohammed Diarras fod.

Så faldt fynboerne helt sammen, og blot tre minutter senere var den gal i defensiven igen. Anders Christiansen var atter på spil, denne gang bagest i feltet, hvorfra han hamrede FCN på 3-1.

Det blev også 4-1, på et perlemål signeret af unge Oguzhan Aynaoglu kort før tid. Sejren betyder, at FCN nu er yderst tæt på sølvmedaljerne i Superligaen, da Farum-klubben er ni point og 30 mål bedre end Randers FC på tredjepladsen.

OB er derimod stadig ikke ude af bundstriden, hvor der kun er seks point ned til stregen.