FCM vinder forgæves over AGF

FC Midtjylland besejrede mandag aften AGF med 3-2 hjemme på MCH Arena.

Da AaB samtidig spillede uafgjort med Randers, må FCM dog tage til takke med en sjetteplads i Superligaen, og de skal derfor ikke spille europæisk efter ferien.

Resultatet betyder også, at AGF ikke får en ekstra hjemmekamp i næste sæson, da de slutter som nummer syv i Superligaen. Dermed kunne AGF altså ikke følge op på den flotte femteplads fra sidste sæson.

Fra kampens start var det meget tydeligt, hvilket mandskab der havde mest at spille for. FC Midtjylland kom således ud fra omklædningsrummet som lyn og torden, og satte sig med det samme på både spil og chancer.

Det tunge spilovertag til midtjyderne udmøntede sig i en flot scoring efter en halv times spil. Efter en række flotte pasninger i venstre side var det Petter Andersson, der kunne sætte sidste fod på bolden og score til 1-0.

Hjemmeholdet havde et hav af flotte opspil i første halvleg, og midtjyderne burde da også have afgjort kampen inden pausen. Der var reelt kun ét hold på banen i første halvleg, men skarpheden manglede i den grad.

I anden halvleg tegnede sig et helt andet billede, og AGF kom ud med fornyet selvtillid. Efter få minutter bragte Davit Skhirtladze som en konsekvens af dette balance i regnskabet, og efter en times spil blev det så til 2-1 ved Anders Kure.

Men kampen var slet ikke overstået her. For selvom AGF sad på det meste af spillet, kom FCM frem til to scoringer.

Sylvester Igboun udlignede med 10 minutter igen og Erik Sviatchenko scorede sejrsmålet for FCM i overtiden.