Fetais tordendrøn sænker FC Nordsjælland

Bajram Fetai scorede et fantastisk mål mod sin tidligere klub, og så vandt trængte Lyngby 1-0 hjemme over FCN.

Et fantastisk mål af Bajram Fetai sikrede søndag Lyngby forårets blot anden sejr i 10 ligakampe og sendte holdet lidt væk fra nedrykningszonen i Superligaen.

Angriberen afgjorde hjemmekampen mod FC Nordsjælland, som måtte tage hjem med et nederlag på 0-1. Det skete efter en i perioder uskøn kamp, som det ineffektive udehold dominerede spillemæssigt.

Første halvleg var en smule under middel set med FC Nordsjælland-øjne, mens Lyngbys indsats var tæt på miserabel, i hvert fald offensivt.

Holdet forsøgte og forsøgte at få bolden frem til den enlige angriber, Peter Madsen, men Lyngby skabte ingen nævneværdige chancer i de første 45 minutter.

Til gengæld fik hjemmeholdet sparket bolden ud over sidelinjen utroligt mange gange, om end det hører med, at den sandede bane var decideret uegnet til tekniske delikatesser.

Dem var der kun få af i første halvleg, og de var alle signeret FC Nordsjælland, som fra midt i halvegen tilkæmpede sig det spillemæssige overtag.

Blandt andre Tobias Mikkelsen, Bryan Oviedo og Jores Okore havde glimrende forsøg, men de formåede ikke at overliste Nicklas Højlund i Lyngbys mål.

Lyngbys cheftræner, Niels Frederiksen, havde højest overraskende vraget rutinerede Rune Pedersen og sat 21-årige Højlund til at vogte målet, og det slap han udmærket fra.

De blot 2560 tilskuere på Lyngby Stadion forventede næppe et festfyrværkeri, da spillerne kom ind til anden halvleg, men netop det fik de efter et minut.

Bajram Fetai, som spillede for FC Nordsjælland frem til udgangen af 2010, fyrede en kanon af et skud af, og bolden strøg højt i mål uden chance for FCN-målmanden Jesper Hansen.

Scoringen gav Lyngby lidt selvtillid spillemæssigt, og holdet fik skubbet spillet længere frem på banen.

FC Nordsjælland fortsatte det teknisk glimrende spil og overtog igen initiativet. Holdet var dog fortsat uhyre ineffektivt i de afgørende momenter.

Lyngby er nu på syvendepladsen med 32 point og har tre point ned til Randers FC under nedrykningsstregen. FC Nordsjælland har 31 point på niendepladsen. /ritzau/