Fortryllende Messi-mål grundlægger Barcelona-triumf

FC Barcelona sænkede lørdag Athletic Bilbao i den spanske pokalfinale. Lionel Messi scorede et drømmemål.

FC Barcelona gik ind til pokalfinalen lørdag mod Athletic Bilbao som klare favoritter, og allerede i de første 45 minutter satte Lionel Messi og co. en tyk streg under, at holdet er i storform med to flotte mål.

Trods en mere lige anden halvleg snuppede Barcelona titlen med en sejr på 3-1, blandt andet på to mål af Messi, og dermed kan klubben stadig vinde the treble.

Efter en nogenlunde rolig og lige start på kampen intensiverede Barcelona presset, og efter 20 minutter trådte Lionel Messi som så ofte før ind på den store scene.

Den lille argentiner tørrede tre mand på få kvadratmeter ude ved sidelinjen i højre side, trak ind i feltet, hvor han satte endnu en modstander af, inden han med et tørt hug bankede bolden ind i det korte hjørne til 1-0.

En drømmescoring af Messi, som blev begyndelsen på en række store chancer til Barcelona.

Både Neymar, Luis Suarez og Gerard Pique fik store tilbud inden den halve time, men ingen af dem havde Messis skarphed.

Små ti minutter inden pausen ville Messis to kompagnoner i front også lege med, da Suarez og Neymar havde næstsidste og sidste fod på et fremragende gennemspillet angreb, som brasilianeren slutteligt kunne afslutte med en let inderside til 2-0.

Barcelona var i spillehumør, og Athletic Bilbao kunne slet ikke hamle op med mestrenes niveau.

Efter pausen var det som om, Barcelona gik et gear ned, og Bilbao kom lidt bedre med i kampen, men hele tiden sad man med fornemmelsen af, at endnu en Barcelona-eksplosion kunne lukke kampen endegyldigt.

Det skete med et kvarter igen, da Dani Alves strøg igennem i højre side, og da tre Bilbao-forsvarere ikke kunne enes om, hvem der skulle sparke bolden væk, smuttede Messi imellem og prikkede bolden ind til 3-0.

Fem minutter efter lykkedes det Iñaki Williams at reducere til 1-3 på et hovedstød, men tættere på kom baskerne ikke. 3-1 til Barcelona.

Dermed har Barcelona vundet the double, og skulle holdet også slå Juventus i Champions League-finalen i næste weekend, kan klubben notere den anden treble-triumf i klubhistorien.

Ikke flere siddepladser: Tæt på udsolgt til DM-finale

Så er det officielt: René Holten Poulsen når sit store mål