Frederikshavn tvinger Esbjerg ud i afgørende semifinale

Esbjerg Energy og Frederikshavn White Hawks skal ud i et afgørende slag om en plads i finaleserien i Metal Ligaen. (Arkivfoto). Foto: Polfoto/Holte Christer (ritzau Foto)

En sejr havde sendt Esbjerg i finaleserien, men nederlag til Frederikshavn giver en afgørende kamp.

Esbjerg Energy kunne have sikret en plads i finaleserien i Metal Ligaen på egen is søndag.

Sådan gik det imidlertid ikke, da Frederikshavn White Hawks vandt opgøret 4-3 og dermed forlængede de to klubbers semifinaleserie.

Gæsterne udlignede således til 3-3 i den samlede stilling i det sjette semifinaleopgør, og der skal nu en syvende og afgørende kamp til at finde Gentoftes modstander i finaleserien.

Første periode var en lige affære i det første kvarter, men så bragte gæsterne sig foran 1-0 ved Nick Olesen.

Føringen holdt perioden ud, og derfor var det et Esbjerg-mandskab, der jagtede scoringer i anden periode.

Det gik dog ikke, som præsten prædikede for hjemmeholdet, for det var gæsterne, der i anden periodes femte minut øgede til 2-0 ved Steffen Frank, og få sekunder senere blev det så 3-0 til Frederikshavn.

Jens Henrik Tönjum var vaks og sendte pucken i mål, og det duftede gevaldigt af et afgørende, syvende opgør.

Med tre minutter igen af perioden fik Esbjerg reduceret ved Tyler Fiddler, og med fem minutter igen af tredje periode slog hjemmeholdet til igen.

Phillip Bruggisser reducerede til 2-3, og Esbjerg jagtede udligningen for fuld musik.

I stedet slog gæsterne kontra, og Mathias Bau Hansen så ud til at have lukket opgøret med sin scoring til 4-2 tre minutter før tid.

Niklas Andersen fik dog atter reduceret for Esbjerg til 3-4, da han hamrede pucken i mål to minutter før tid.

Tættere på kom Esbjerg dog ikke, og derfor skal de to klubber ud i en afgørende kamp.

• Ishockey 5. DM-finale: Esbjerg Energy - Herning Blue Fox