Genfødt hollænder sikrer Esbjerg ny Europa-sejr

Esbjerg er for længst videre til 1/16-finalerne i Europa League, men vestjyderne fortsætter alligevel med at levere fornemme resultater i gruppespillet.

To scoringer af Mick van Buren gav torsdag aften vestjyderne en 2-1-hjemmesejr over Standard Liege, der ikke kunne beklage sig over resultatet af en kamp, hvor esbjergenserne skabte flest chancer.

At netop van Buren stod for de to scoringer, vil træner Niels Frederiksen formentlig glæde sig særligt over, fordi hans angribere ikke har leveret mange scoringer i de seneste måneder.

Det var således van Burens første mål, siden han bragte Esbjerg foran 1-0 i den omvendte kamp midt i september.

Eftersom det på forhånd stod klart, at kampen var "gratis", fordi gruppen er afgjort, havde Frederiksen sat andre målsætninger end sejren. Blandt andet ville træneren se sit hold skabe flere chancer, hvilket særligt efter pausen lykkedes udmærket.

Esbjergenserne har dog fortsat svært ved at spille sig frem til muligheder mod et veletableret forsvar.

På kontrastød og dødbolde er vestjyderne dog farlige, og det var da også efter et hjørnespark, at Mick van Buren kunne bringe hjemmeholdet i front efter 18 minutter.

Jakob Ankersen afsluttede uden bid fra kanten af feltet. Til alt held endte bolden i fødderne på hollænderen, der endte sin målkrise ved at bringe Esbjerg i front.

Det mål faldt på alle måder på et tørt sted, og det viste sig også at være forskellen på de to hold efter første halvleg.

De belgiske gæster, der ellers har en række dygtige boldspillere i rækkerne, havde svært ved at komme i bund med tingene, når de fik spillet sig i halvfarlige positioner.

Kun da Igor De Carmargo udlignede kort efter pausen efter et fint gennemspillet angreb, blev Esbjerg-forsvaret for alvor trukket fra hinanden.

Esbjerg havde i Jerry Lucena en rutineret og meget defensiv makker til Hans Henrik Andreasen på midtbanen, og Lucena afstod klogt fra at tage nogen chancer, der kunne åbne rum foran Esbjergs forsvarskæde.

Opløftende for esbjergenserne, der har det meget svært i den hjemlige liga for tiden, var, at van Buren efter sin første scoring begyndte at ligne den spiller, der startede sin tilværelse i dansk fodbold med en række scoringer i sæsonens første måneder.

Hollænderen afgjorde kampen 11 minutter før tid ved at sende bolden i et tomt mål efter Kian Hansens gennembrud, og så var humøret højt blandt de 9.000 tilskuere i efterårskulden.

Da Salzburg helt som ventet samtidig vandt over Elfsborg, skal Esbjerg vinde med to mål over østrigerne i den sidste kamp, hvis holdet skal slutte øverst i gruppen.

Forinden venter dog to kampe i Superligaen, der har klart førsteprioritet for esbjergenserne, der tumler rundt under nedrykningsstregen.