Giftige franskmænd slukker Danmarks kvartfinaledrøm

Der bliver ingen kvartfinale for det danske ishockeylandshold ved VM i Minsk.

Danskerne tabte mandag eftermiddag 2-6 til Frankrig efter en kamp, der var tæt i 50 minutter, men endte som en ydmygelse af et desperat satsende dansk hold, der blev pillet fra hinanden af fransk kontraklasse.

Med mindre Italien mandag aften sensationelt besejrer Sverige i ordinær kamp og sætter Danmark i nedrykningsfare, får den sidste kamp mod Slovakiet ikke betydning for andet end æren og verdensranglisten.

Det har Danmark alt mulig grund til at ærgre sig over. For kampen var langt mere jævnbyrdig end cifrene, men Frankrigs giftige førstekæde blev udslagsgivende med fem ud af de seks mål.

Landstræner Janne Karlsson havde på forhånd annonceret, at det ville blive en vild krig med tanke på, at begge hold havde alt at spille for og ville være ilde stedt med et nederlag.

Og det gik hedt for sig på en dag, hvor forsommeren havde lagt et fugtigvarmt tæppe over den hviderussiske hovedstad, og hvor mange tilskuere overværede kampen iført korte bukser.

Franskmændene har imponeret mange med deres høje forechecking og ekstremt direkte angrebsspil, og danskerne havde i perioder svært ved at håndtere trykket.

Nok lykkedes det indledningsvis at få spillet sig igennem den første preslinje, men de rød-hvide kæmpede med at få etableret sig i den franske zone og skabte få chancer i kampens første 20 minutter.

Meget passende skulle der en gevaldig fransk afretning til at give Danmark en heldig udligning på Jesper B. Jensens slagskud efter et kvarter.

Men franskmændene vandt perioden med 2-1, og det var helt i orden, for danskerne havde det svært i første halvdel af en meget intens, men noget rodet kamp.

Mikkel Bødker slog frustreret staven i isen, da han ikke fik en pasning, han mente sig berettiget til, og i det hele taget spillede Danmarks førstekæde ikke den håbede hovedrolle.

Måske fordi to tredjedele af den - Morten Green og Mads Christensen - kom ind til kampen med skavanker fra mødet med tjekkerne.

Tredjekæden havde det lettere, og det var den, der sørgede for begge Danmarks mål. Det andet styret ind til 2-2 af Jesper Jensen på Kim Staals slagskud mod slutningen af anden periode.

På det tidspunkt havde danskerne overtaget styringen vel vidende, at kun en sejr - og allerhelst i ordinær tid - kunne holde liv i drømmen om den anden kvartfinaledeltagelse efter 2010.

Pierre-Edouard Bellemares mål til 3-2 10 minutter før tid gjorde ondt, fordi det tvang danskerne frem, og de sidste minutter vil samtlige danske spillere formentlig gerne stryge fra erindringen i en fart.

Dermed er Frankrig klar til kvartfinalen for første gang i 19 år, mens Danmarks VM slutter efter kampen mod Slovakiet tirsdag.