GOG banker polakker og brager videre i Champions League

Den nyslåede verdensmester Lukas Jørgensen var en af profilerne i GOG's sikre hjemmesejr. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
GOG er som det første danske hold klar til knockoutfasen i håndboldherrernes Champions League.

GOG er for første gang siden 2007 klar til knockoutfasen i Champions League.

På hjemmebane leverede fynboerne onsdag aften en suveræn indsats mod polske Wisla Plock og vandt uden problemer 31-24.

Sejren bringer GOG op på 13 point i turneringens gruppe A, og det garanterer de danske mestre en plads i første playoffrunde.

GOG lever sågar i spillet om en plads direkte i kvartfinalerne. Det kræver en plads blandt gruppens to bedste hold, og før de sidste to gruppekampe er de danske mestre på fjerdepladsen.

Onsdagens hjemmekamp var på forhånd udråbt som en lille finale af GOG selv, og da kun modstanderne fra Plock kunne true et dansk avancement, var der da også meget på spil.

Måske var det nerverne, der betød, at GOG ikke scorede et eneste mål i kampens første fire minutter.

VM-guldvinderen Lukas Jørgensen åbnede den danske målkonto, og han skulle generelt blive en stor mundfuld for gæsterne.

Men i kampens første kvarter var det GOG-målmanden Tobias Thulin, der var stjernen.

Svenskeren lukkede blot to mål ind i kampens første 13 minutter og bidrog kraftigt til, at GOG kom foran 7-2.

GOG's angrebsspil flød, og de veloplagte værter formåede at udbygge forspringet til pausen, hvor stillingen var 18-11.

Billedet fortsatte efter pausen, hvor GOG var i fuld kontrol. Hver gang de polske gæster gav antydningen af problemer, gjorde de det svært for sig selv med udvisninger og fejl.

Dmitry Zhitnikov reducerede til 22-26 med ni minutter igen, men Wisla Plock var aldrig tæt på at true GOG-sejren. I stedet blev tilskuerne i Gudme forkælet med et elegant mål af Jerry Tollbring, som fra en spids vinkel skruede bolden i nettet i slutfasen.

GOG lukker sit Champions League-gruppespil med en udekamp mod Dinamo Bucuresti og en hjemmekamp mod Zagreb.

• CL herrehåndbold: GOG - Orlen Wisla Ploc