Herning rejser sig og aflyser Aalborgs guldfest

Aalborg var klar til guldfest, men det var Herning, der løb med sejren søndag aften. Foto: Rene Schütze/Ritzau Scanpix
Under maksimalt pres vandt Herning den femte DM-finale, hvor Aalborg ellers kunne have sikret sig guld.

Ishockeyspillerne i Aalborg må lægge champagnen tilbage på køl. Søndagens håbede guldfest blev spoleret af et hold hårdt kæmpende gæster fra Herning, der med kniven for struben vandt 2-1 og holdt liv i DM-finaleserien.

Noget af en nedtur for aalborgenserne, der ellers havde et rekordstort publikum på 6000 i ryggen, men tabte kampen på en dårlig anden periode.

Aalborg fører serien 3-2 og har stadig to matchbolde. Men et nederlag i kamp seks på udebane på tirsdag vil utvivlsomt øge nervøsiteten i det nordjyske.

Efter en målløs første periode kom der gang i målscoringen syv minutter inde i anden. Mathias Bau brugte sin fysik og sit store vingefang til at komme først på en returpuck, efter at Aalborg-målmand George Sørensen havde pareret Mathias Froms afslutning.

Herning havde et klart overtag i midterperioden, og seks minutter efter åbningsmålet lå pucken i nettet for anden gang.

Igen gav Sørensen en ripost, og backen Tristan Pomerleau kunne i helt udækket position øge til 2-0.

Kort efter havde midtjyderne i overtal chancen for at slå Aalborg knockout. Men i stedet blev hjemmeholdet lukket ind i kampen af en uopmærksom Kevin Tansey, der mistede overblikket på blå linje.

Herning tog fusen på Aalborg og fremtvang en sjette finalekamp på tirsdag. Foto: René Schütze/Ritzau Scanpix

Aalborgs Kirill Kabanov stjal pucken og udnyttede friløberen til en reducering, der udløste et jubelbrøl i arenaen.

Det skabte en hyperintens tredje periode. Et desperat satsende Aalborg-hold kastede alt ned imod Herning-målet, hvor pucken flere gange hoppede og dansede foran målstregen.

Men dermed blev der også plads i den anden ende. Mathias From ramte stolpen efter en fin soloaktion, og Mathias Bau misbrugte en friløber, der kunne have afgjort forestillingen.

Spændingen blev bevaret til det sidste, men det var gæsterne, der kunne feste på isen, da de 60 minutter var gået. På tirsdag venter sjette DM-finale i Herning.