Heynckes fører Bayern til storsejr i trænercomeback

Jupp Heynckes så Bayern München score fem gange mod bundholdet Freiburg. Foto: /ritzau/AP/Angelika Warmuth

Jupp Heynckes fik en god start på sin fjerde periode som Bayern München-træner, da Freiburg blev slået klart.

72-årige Jupp Heynckes fik comeback med en sikker sejr, da han lørdag tog hul på sit fjerde virke som Bayern München-træner.

På hjemmebane vandt mesterholdet med 5-0 over Freiburg. Dermed fik fyringen af Carlo Ancelotti og ansættelsen af Heynckes i første omgang en god effekt på holdet.

Bayern tog konsekvensen af en svingende sæsonstart, som har betydet, at holdet halser efter topholdet Borussia Dortmund.

Nu er Bayern på 17 point for otte kampe og lægger pres på Dortmund, der har 19 point for syv opgør og senere lørdag spiller hjemme mod RB Leipzig.

Bayern lagde tryk på bundholdet fra start, og det gav føring efter syv minutter, da Julian Schuster hårdt presset sendte et indlæg ind egne netmasker.

Tre minutter inden pausen blev det til 2-0, da Kingsley Coman headede en ripost i nettet efter et forsøg fra Arjen Robben.

18 minutter efter pausen blev den sidste snert af spænding elimineret, da Thiago Alcântara tog sagen i egen hånd og hamrede bolden ind ved stolpen fra godt 20 meter.

Den polske angriber Robert Lewandowski ville også lege med. Et kvarter før tid udnyttede han en frispilning fra Thomas Müller til 4-0-scoring. Joshua Kimmich lukkede og slukkede med målet til 5-0 i overtiden.

I Berlin var Hertha-spillerne ude i en sympatiaktion for amerikanske NFL-spillere, da de knælede forud for kickoff.

Lignende aktioner har man set flere eksempler på fra NFL-spillerne under nationalhymnen på det seneste som en demonstration af utilfredshed over racemæssig ulighed i USA.

Det har fået USA's præsident, Donald Trump, til at opfordre til fyring af de spillere, der i hans øjne vanærer nationalhymnen.

Selve kampen blev ikke mindeværdig for Hertha Berlin, der kort inden pausen blev reduceret til ti spillere og tabte 0-2 hjemme til Schalke 04 på to mål i anden halvleg.