Horsens hiver Brøndby ned på jorden efter Europa-optur

Tobias Børkeeiet og resten af Brøndby-mandskabet fik ingen point ud af anstrengelserne i søndagens hjemmekamp mod Brøndby. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix

AC Horsens forsvarede flot og holdt længe Brøndby fra store målchancer, da gæsterne tog en udesejr på 2-1.

Brøndby kom søndag eftermiddag tilbage på jorden efter torsdagens strålende sejr i Europa League-kvalifikationen, da AC Horsens tog fra Brøndby Stadion med en 2-1-sejr i 3F Superligaen.

Brøndbys offensiv var langtfra så farlig, som den har været i sæsonens første tre kampe, og det skyldtes blandt andet en flot defensiv præstation af Horsens, hvis udgangspunkt var meget dybt i banen.

På trods af den defensive Horsens-tilgang fik kampen en hektisk indledning med to scoringer i opgørets første ti minutter.

Bo Henriksens tropper indledte således målscoringen efter fem minutter.

Horsens-målmand Michael Lansing tippede et målspark op til forsvarer Sivert Heltne Nilsen, der headede bolden tilbage i favnen på sin målmand.

Dermed kunne Lansing sparke bolden langt, og på det følgende angreb fandt venstrebacken Michael Lumb færingen Hallur Hansson, som headede Horsens på 1-0.

Brøndby svarede dog hurtigt igen, da Brøndby-topscorer Kamil Wilczek på en af værternes eneste chancer i første halvleg headede et flot Dominik Kaiser-indlæg i mål til 1-1.

De jyske gæster forsvarede sig gennem halvlegen flot organisatorisk, men var også farlige den anden vej, hvor særligt angriberen Nicolai Brock-Madsen kunne ærgre sig over flere brændte muligheder.

Brøndby derimod spillede idéforladt og langsomt, hvorfor det sjældent lykkedes at bryde igennem Horsens' solide forsvar.

Det blev ikke bedre for værterne i anden halvleg, hvor Horsens igen bragte sig foran i opgøret på et hjørnespark.

Efter en times spil kom Brøndby-forsvareren Paulus Arajuuri nemlig højest ved den forreste stolpe, men finnen snittede bolden i eget net og bragte Horsens på 2-1.

Mod slutningen af kampen fik Brøndby skubbet gæsterne langt tilbage på banen, og det gav plads til en række Brøndby-muligheder, men værterne formåede ikke at få bolden i mål.

På torsdag skal Brøndby forsøge at rejse sig, når portugisiske Braga venter i Europa League-kvalifikationen på hjemmebane.

• Superliga: Brøndby IF - AC Horsens