Horsens snupper sejren på Helsingørs lånte hjemmebane

Kunstgræsset i Farum blev ikke som håbet en fordel for FC Helsingør, der søndag tabte med 0-2 til AC Horsens.

FC Helsingør fandt sig aldrig tilpas i de uvante rammer på den lånte hjemmebane i Farum søndag, hvor AC Horsens med to scoringer i anden halvleg vandt for første gang i Alka Superligaen siden 2009.

Banen i Helsingør var grundet frost ikke blevet klar til kampen, der i stedet var flyttet syd på til Farum. Det satte sit præg på tilskuertallet, hvor kun 568 personer var mødt op - det er det laveste antal siden 2002.

Med 2-0-sejren går Horsens forbi OB i kampen om top-6, mens Helsingør risikerer at ryge ned på sidstepladsen.

Helsingør havde til kampen skiftet ud på tre pladser efter nederlaget i forårspremieren til OB, mens Delphin Tshiembe var tilbage for gæsterne efter karantæne.

Forsvarsspilleren var efter otte minutter tæt på at koste sit hold dyrt. Her sendte han bolden lige i fødderne på Nicolas Mortensen, der alene igennem mod mål sendte bolden lige på Horsens-keeper Jesse Joronen.

Helsingør-spillerne boltrede sig indledningsvis fint på det hurtige underlag i Farum, men Horsens kom langsomt bedre med.

Fælles for de to hold var den manglende kvalitet på banens sidste tredjedel i en uinspirerende første halvleg.

Horsens kom bedst ud efter pausen, og efter 55 minutter fik gæsternes omtrent 50 medrejsende fans noget af juble over.

Helsingør-defensiven fik ikke clearet et indkast, og så endte bolden for fødderne af Oliver Drost på kanten af feltet. Den 22-årige angriber afsluttede resolut og scorede for tredje gang i fire kampe.

Seks minutter senere var gæsterne tæt på at fordoble føringen ved Simon Okusun, men midtbanespillerens forsøg blev afvist af overliggeren.

Med syv minutter igen lukkede gæsterne så kampen, da højrebacken Peter Nymann slap gennem værternes forsvar og sikkert gjorde det til slutresultatet 2-0.