Isens tophold slår mestrene efter comeback

Aalborg Pirates vandt hjemme over Esbjerg Energy i Metal Ligaen torsdag aften. (Arkivfoto). Foto: Polfoto/Jan Korsgaard

Mesterholdet Esbjerg var både foran 2-1 og 3-2, men blev besejret af Aalborgs tophold i Metal Ligaen.

Esbjerg Energy lå til at tage alle tre point med hjem fra Aalborg torsdag aften, men med to scoringer i tredje periode sikrede Aalborg Pirates sig sejren.

Dermed nåede topholdet i Metal Ligaen op på 59 point efter 26 kampe, mens mestrene bliver på 32 point på ottendepladsen for samme antal kampe.

Aalborg bragte sig foran 1-0 i første periode, men gæsterne kom tilbage, og først reducerede Esbjergs Jared Knight, mens Esben Nielsen bragte gæsterne foran 2-1.

Ved indgangen til tredje periode var stillingen 2-2, men igen kom gæsterne foran, da Ryan Martindale syv minutter inde i perioden scorede til 3-2.

Blot 30 sekunder holdt den føring, før Peter Quenneville reducerede, og i det 54. minut sikrede Julian Jakobsen så Aalborg sejren.

I den anden ende af ligaen var der grund til jubel hos bundproppen fra Herlev Eagles.

Efter 5-5 i den ordinære kamp ude mod Frederikshavn White Hawks lykkedes det gæsterne at sejre efter straffeslag.

Dermed er Herlev noteret for tre sejre i overtid i sæsonen, mens det ikke er blevet til sejre i ordinær spilletid endnu.

Herlev har på en håbløs sidsteplads otte point.

Herning Blue Fox besejrede Sønderjyske på udebane. Her måtte holdene også ud i en afgørelse efter straffeslag, da den ordinære kamp endte 1-1.

Gentofte Stars vandt hjemme 3-1 over Rungsted Seier Capital, mens Rødovre Mighty Bulls endnu en gang tabte, da Odense Bulldogs hjemme vandt sikkert med 6-1.

Odense ligger på andenpladsen i ligaen med 51 point, mens Rødovre på næstsidstepladsen har 24 point.

• Ishockey: Rungsted Seier Capital - Aalborg Pirates