Islænding sikrer Sønderjyske sen sejr i Esbjerg

Esbjerg og Sønderjyske mødtes søndag eftermiddag på Blue Water Arena til et lokalopgør i Superligaens nederste halvdel. Esbjerg kunne med en sejr komme over nedrykningsstregen, mens Sønderjyske kunne bide sig fast i ligaens tætte midterfelt.

Og det blev gæsterne, der på en meget sen scoring sikrede sig en 2-1-sejr.

De sønderjyske gæster startede kampen klart bedst anført af en veloplagt Tommy Bechmann.

Den tidligere Esbjerg-angriber havde i kampens første halve time tre gode muligheder for at bringe gæsterne i front. Men målmand Lucas Hradecky var værterne en god mand i denne periode.

Esbjerg overtog halvlegens sidste kvarter og vadede pludseligt i store chancer. Først var topscorer Martin Braithwaithe tæt på med et hovedstød.

Kort efter formåede den tidligere Sønderjyske-spiller Kenneth Fabricius at sparke over mål halvanden meter fra målstregen.

Halvlegens største chance tilfaldt dog Esbjergs Sebastian Andersen, der sendte et projektil på underkanten af overlæggeren. Men det blev ikke til scoringer i første halvleg.

Sønderjyske kom godt ud fra pausen. Og efter blot et minut slog Lasse Vibe til. Bolden havnede efter et hjørnespark hos offensivspilleren, som halvflugtede den ind mellem venner og fjender og videre over i det lange hjørne. 1-0 til gæsterne.

10 minutter senere slog Esbjerg dog tilbage. Peter Ankersen sendte et perfekt indlæg ind i panden på tvillingbror Jacob Ankersen, som enkelt kunne udligne.

Som anden halvleg skred frem virkede begge mandskaber tilfredse med at komme fra kampen med et point hver, og der blev således skruet ned for tempoet.

Værterne etablerede til sidst et godt pres, men det skulle vise sig at blive dyrt. For i overtiden slog Sønderjyske en skarp kontra, og så kunne islandske Eyjolfur Hedinsson sikre gæsterne alle tre point. Til stor frustration for Esbjerg-spillerne.

Esbjerg har med resultatet blot 11 point for 14 kampe og er a point med Silkeborg, der befinder sig på den alvorlige side af nedrykningsstregen. Sønderjyske er på syvendepladsen med 17 point.