Island er meget tæt på EM efter sejr i Holland

Et mål på straffespark mod Holland giver Island tre matchbolde i EM-kvalifikationen.

Island er snublende nær at kvalificere sig til EM i fodbold næste år.

Torsdag aften sejrede holdet 1-0 ude over stormagten Holland, der efterhånden har store problemer i forhold til at komme med til slutrunden i Frankrig.

Det blev også en sur debut for hjemmeholdets landstræner, Danny Blind, der har taget over efter Guus Hiddink.

Island kan sikre sig EM-billetten allerede på søndag. Det sker, hvis holdet vinder hjemme over Kasakhstan.

Hollands VM-bronzevindere fik en skidt begyndelse på kampen mod Island, da Bruno Martins Indi pådrog sig et direkte rødt kort efter 33 minutter.

Tidligt i anden halvleg gik det så galt for hjemmeholdet, da Gregory van der Wiel begik straffespark på Birkir Bjarnason.

Gylfi Sigurdsson scorede på straffesparket, men Jasper Cillessen i Hollands mål var tæt på at redde forsøget.

Der blev ikke scoret yderligere, og Island ligger nu ufatteligt godt til i EM-kvalifikationens gruppe A med 18 point for syv kampe.

Tjekkiet sidder med 16 point på andenpladsen, der også udløser en EM-billet. Tjekkerne vandt 2-1 hjemme over Kasakhstan.

Indskiftede Milan Skoda sørgede for Tjekkiets sejr med to scoringer i kampens sidste kvarter, efter at Kasakhstan ellers førte.

Holland kan få problemer med at nå den tredjeplads, der som minimum udløser playoffkampe mod en anden gruppetreer om en EM-billet.

Holland har ti point på tredjepladsen, mens Tyrkiet har ni point på fjerdepladsen.

Tyrkerne dummede sig hjemme mod Letland, der udlignede til 1-1 kort før tid.

På søndag tager Tyrkiet mod Holland i det, der kan blive en skæbnesvanger kamp for træner Danny Blinds hold.

Kunne ikke se sig selv fortsætte: Stopper efter træneruro

Claus Jensen rørt efter sejr: - Spillerne fortjener det så meget