Juventus straffer Real Madrid og lugter finaleplads

Alvaro Morata åbnede scoringen mod sin eksklub, da Juventus skabte et godt udgangspunkt i CL-semifinalerne.

Juventus holder i den grad liv i drømmen at komme i klubbens første Champions League-finale siden 2003.

Tirsdag aften vandt de nykårede italienske mestre nemlig med 2-1 hjemme over Real Madrid i den første af to semifinaler i den prestigefulde turnering.

Den tidligere Real Madrid-angriber Alvaro Morata gjorde det onde ved sin eksklub, da han åbnede målscoringen for Juventus tidligt i kampen efter at have prikket en returbold i nettet.

Trods en udligning fra Cristiano Ronaldo svarede Juventus igen, og Carlos Tévez sikrede sejren med mål på straffespark i anden halvleg.

Juventus kom stormende ud på banen, og det var tydeligt, at det italienske hold ville ryste Real Madrid og få et larmende hjemmepublikum med sig.

Og allerede efter otte minutters spil gav Juventus-taktikken bonus, da Alvaro Moratas mål fik størstedelen af tilskuerne på Juventus Stadium til at eksplodere i vild jubel.

1-0-målet betød dog ikke, at Juventus ville stille sig ned for at forsvare føringen og satse på omstillinger. Italienerne prøvede at blive ved med at sidde på spillet, men den taktik fungerede kun kortvarigt.

Real Madrid overtog nemlig initiativet, og efter 27 minutter kunne Cristiano Ronaldo udligne for Real Madrid på et hovedstød efter en elegant tværpasning i feltet fra James Rodriguez.

Scoringen var samtidig nummer 76 fra portugiseren i Champions League, hvilket - hvert fald for en stund - placerer ham et enkelt mål foran Lionel Messi i deres indbyrdes konkurrence om at være alletiders topscorer i turneringen.

Udligningen satte gang i Real Madrid, og kun overliggeren holdt Juventus fra at være bagud ved pausen efter et forsøg fra James Rodriguez tæt under mål.

I anden halvleg gentog dele af billedet fra første halvleg sig.

Juventus kom susende ud, og holdet fik igen scoret først, men denne gang svarede Real Madrid ikke igen.

Målet kom, da Carlos Tévez og Juventus fangede Real Madrid fuldstændig ude af balance i et kontrastød. Her blev Tevez kluntet nedlagt af Dani Carvajal, og dommeren dømte straffespark.

Det blev sikkert udnyttet af Tevez selv, som fik Iker Casillas til at sprælle forgæves.

En ny Juventus-føring fik Real Madrid-træner Carlo Ancelotti til at tænke offensivt, og træneren bragte Javier Hernández, bedre kendt som "Chicharito", på banen i håb om, at mexicaneren kunne score, akkurat som han gjorde i kvartfinalen mod Atlético Madrid.

Men det kunne hverken mexicaneren eller resten af Real Madrid-holdet, lige som Juventus heller ikke fremtvang flere mål.

Holdene spiller returkamp onsdag i næste uge.