Juventus udbygger føringen efter Roma-nedsmeltning

Efter ni minutter fik Juventus lov til at fejre det første mål i udesejren over Sampdoria. Foto: AP/Elisabetta Baracchi

Roma tabte et skridt i mesterskabskampen ved at dumme sig ude mod Sampdoria, mens Juventus slog Sassuolo 2-0.

Juventus er godt på vej mod sit sjette italienske fodboldmesterskab på stribe.

Søndag udbyggede Torino-klubben sin føring ned til Roma, så der nu er fire point mellem holdene plus den kamp, som Juventus har spillet færre end konkurrenten.

Juventus vandt selv udekampen mod Sassuolo med 2-0, mens Roma smed to føringer og endte med at tabe 2-3 på udebane til Sampdoria.

Topholdets sejr blev grundlagt med et mål allerede efter ni minutter af den argentinske målræv Gonzalo Higuain.

Backen Alex Sandro blev sendt mod baglinjen i venstre side, og han lagde bolden hårdt og fladt ind i feltet, så Higuain blot skulle koncentrere sig om at styre den i nettet.

Ved 2-0-målet efter 25 minutter var det Higuain, som agerede oplægger. Han erobrede selv bolden og lagde den ind i feltet. Her kom den tyske verdensmester Sami Khedira løbende og sparkede resolut læderet i kassen.

Føringen kunne være blevet udbygget i anden halvleg, men stolpen var i vejen for Juventus.

Til gengæld kunne Juventus glæde sig over de meldinger, som tikkede ind fra kampen mellem Sampdoria og Roma.

Gæsterne fra Rom scorede allerede i det femte minut, men Sampdoria udlignede før pausen.

I anden halvleg bragte Edin Dzeko Roma foran på ny, men så vendte kampen på hovedet.

I løbet af to og et halvt minut scorede Sampdoria to gange. Først udlignede angriberen Patrik Schick, før Luis Muriel direkte på frispark kanonerede hjemmeholdet i front.

Siden var Roma tæt på at udligne og fik da også bolden i nettet, men der blev vinket for offside.

Også Napoli på tredjepladsen fejlede søndag. På hjemmebane spillede Napoli 1-1 mod bundholdet Palermo, hvis cheftræner, Diego Lopez, dermed fik en godkendt debut.

AC Milan satte en føring over styr, da holdet tabte 1-2 ude mod Udinese. Milan ligger nummer syv i Serie A.