Kjelling sikrer AaB historisk DM-titel

AaB vinder for første gang DM-titlen i herrehåndbold. Holdet slår KIF Kolding efter straffekastkonkurrence (5-4). Den ordinære kamp sluttede 28-28.

For første gang i historien kunne AaB Håndbold lørdag lade sig hylde som dansk mester i herrehåndbold. Det skete, da holdet i en dramatisk tredje DM-finale slog de forsvarende mestre fra KIF Kolding efter straffekastkonkurrence.

Efter 28-28 i ordinær spilletid i en medrivende kamp i Gigantium i Aalborg kunne den norske stjerne og en af kampens største profiler, Kristian Kjelling, score kampens afgørende mål.

Han satte hjemmeholdets femte scoring ind i den afsluttende straffekastkonkurrence, efter at Jannick Green havde snuppet skuddet fra Kasper Søndergaard. Forinden havde både Koldings Mateo Garralda og AaB's Henrik Møllgaard brændt deres skud.

KIF Kolding virkede ellers i den ordinære kamp til at have overtaget. Holdet indledte bedst mod et famlende hjemmehold. AaB'erne forsøgte konstant at komme ind over midten, men der stod tometermændene Anders Oechsler, Mateo Garralda og Rene Toft Hansen i vejen.

Det betød, at Kolding kunne løbe kontraer, og her var især veteranen Boris Schnuchel skarp. I angrebsspillet dirigerede Bo Spellerberg samtidig tropperne flot rundt foran AaB's bageste kæde, hvor savnet af karantæneramte Mattias Gustafsson var stort.

Kolding var efter 12 minutter fortjent foran 6-3, hvorefter AaB-træner Peter Bredsdorff-Larsen tog timeout.

AaB'erne fik efterfølgende rystet nerverne ud af kroppen. Og især anført af en storspillende Kristian Kjelling kom AaB tilbage i kampen. Selvom spillet fortsat gik ind over midten, så satte nordmanden så meget tempo i det etablerede angrebsspil, at Kolding-defensiven ikke kunne stille noget op.

Ved pausen stod det 14-14.

Kolding begyndte også bedst i anden halvleg. Bo Spellerberg var igen god til at sætte medspillerne i spil, og han viste også selv stor koldblodighed. Da holdet var i undertal midt i halvlegen, brød han alligevel igennem og scorede.

AaB'erne fik dog igen bragt sig ind i kampen. Med indskiftningen af Daniel Svensson fik holdet mere fysik ind i angrebsspillet, og det gav bonus med knap et kvarter tilbage af kampen.

Trods et par store redninger af KIF-målmand Ole Erevik kunne AaB bringe sig foran for første gang i kampen ved stillingen 22-21 med

Men Kolding kom igen foran med 26-24 og kunne have lukket kampen. Men Bo Spellerberg skød forbi mål, og AaB fik igen kontakt ved stillingen 27-27.

Kasper Søndergaard bragte med under et minut igen Kolding på vinderkurs. Men Kristian Kjelling kunne i sidste sekund brage bolden i mål til stillingen 28 og tvang dermed for første gang en DM-finale ud i straffekastkonkurrence, som AaB altså vandt.

KIF Kolding har i tidens løb vundet 12 DM-titler, mens det er første gang, at AaB var i finalen.