Kontroversiel dansk exit ved U/17-EM

Danmark følte sig snydt for straffe og tyskerne scorede med hånden i semifinalen ved U/17-EM, der endte 2-0.

Efter en kontroversiel dommerpræstation er Danmark færdig ved U/17-EM.

Holdet tabte torsdag 0-2 til Tyskland i en kamp, hvor danskerne med god rette kan føle sig godt og grundigt snydt i to centrale episoder.

Den første fandt sted kort inde i anden halvleg, hvor Brøndbys Riza Durmisi satte den tyske højreback af og blev revet ned i feltet. Umiddelbart et klart straffespark, men dommeren følte ikke trang til at dømme det.

Den anden kontroversielle kendelse fra den skotske dommer skete med omkring 10 minutter igen. Danskerne var forinden kommet bagud, efter at et tysk frispark var blevet rettet af, og holdet pressede på for en udligning.

Men danskerne led et mentalt knæk, da Quaschner scorede til 2-0 - og frustrationen blev ikke mindre af, at tyskeren tydeligt scorede med hånden. Dommeren godkendte alligevel målet.

Herefter var det op ad bakke for danskerne, der spillede sig frem til et par chancer, men ikke formåede at omsætte dem til scoring.

Særligt FC Københavns bomstærke angriber Kenneth Zohore kunne med lidt mere skarphed have sikret spændingen i slutminutterne.

En rigtig sur afslutning for danskerne i en kamp, som de med lidt held kunne have vundet. Og ikke mindst en bitter exit på en turnering, hvor de har vist særdeles lovende takter, der trods alt lover godt for fremtiden.

Tyskerne kan nu se frem til en finale mod Holland, der i sin semifinale slog England med 1-0. Finalen spilles søndag.