Leipzig haler lidt ind efter kiks af Dortmund og Bayern

Timo Werner var i hopla og lavede en kandidat til sæsonens mål i 3-2-sejren over Augsburg. Foto: Jan Woitas/Ritzau Scanpix
Timo Werner lavede et drømmemål, da RB Leipzig halede lidt ind på Dortmund og Bayern München.

Bayern München kiksede stort med 1-1 hjemme mod Hoffenheim i Bundesligaen lørdag, men skaden var trods alt begrænset.

Dortmund fejlede således også stort med 3-3 hos Stuttgart, der trods undertal forvandlede 0-2 til 3-3 i en vild anden halvleg.

RB Leipzig dukkede hjemme Augsburg 3-2 efter en pragtpræstation af Timo Werner.

Resultaterne betyder, at Bayern har 59 point, Dortmund har 57 point, og RB Leipzig er treer med 51 point efter 28 kampe.

Bayern kom i sit opgør planmæssigt foran efter godt et kvarters spil.

Kingsley Coman trykkede forkølet af efter en mislykket clearing efter et hjørnespark, og det endte med at blive en pasning til landsmanden Benjamin Pavard, der nemt scorede fra kort afstand.

Hoffenheim mødte dog op med selvtillid efter tre sejre i træk, og holdet sikrede sig endnu et point til bundkampen, da Andrej Kramaric efter 71 minutter passerede Yann Sommer direkte på frispark.

Pavard fik kort efter korrekt annulleret et mål for offside, og Kasper Dolberg kom som den eneste af hjemmeholdets tre danskere på bænken i aktion, da han fik de sidste knap ti minutter.

Andetsteds drev Dortmunds hollandske dribler Donyell Malen alvorlig gæk med hjemmeholdet Stuttgart i første halvleg.

Efter 36 minutter tørrede Malen en modspiller på højrekanten og slog et fladt indlæg, som angriberen Sébastien Haller satte ind via underkanten af underliggeren fra tæt hold.

Syv minutter senere fremviste kantspilleren igen hurtige fødder, da han driblede sig frem til afslutning i feltet og huggede Dortmund på 2-0.

Og kort efter brugte han sin fart til at fremtvinge Stuttgart-stopper Konstantinos Mavropanos' andet gule kort i en omstilling, og dermed synes kampen afgjort.

Men i det sidste kvarter eksploderede opgøret. Bravt fightende Stuttgart scorede to gange, inden indskiftede Giovanni Reyna i overtiden så ud til at sikre Dortmund tre point med sin træffer til 3-2.

Men efter 97 minutters spil sparkede den 19-årige Dortmund-forsvarer Soumaila Coulibaly et stort hul i luften og tillod et indlæg at passere til Silas, der sendte hjemmepublikum i ekstase.

RB Leipzig kom allerede efter fem minutter bagud 0-1 mod Mads Pedersen og Augsburg, da Arne Maier var på pletten efter et indlæg.

Men midtbanespilleren Kevin Kampl udlignede kort efter til 1-1 efter forarbejde af en yderst skarp Timo Werner, som to gange omkring den halve times spil selv kom på tavlen til 2-1 og 3-1.

Først satte han indersiden på et indlæg, og efter 35 minutter lavede han en fremragende kandidat til årets mål i Bundesligaen.

Kampl lagde bolden frem mod Werner på kanten af feltet, og omgivet af et par modspillere løftede han bolden en meter op i luften og flugtede den i kassen tæt under overliggeren midt i målet.

Augsburg fik reduceret i en tæt anden halvleg, hvor Yussuf Poulsen blev på bænken for hjemmeholdet.

Endeligt spillede Bo Svenssons Mainz 1-1 hos FC Köln. Marcus Ingvartsen fik det sidste kvarter for Mainz.