Letland havde nær snydt finske favoritter

Letland førte VM-opgøret i ishockey mod Finland, men måtte give sig i straffeslagskonkurrencen og tabte 2-3.

Det bliver med sikkerhed ikke nogen let opgave, der venter Danmark i den sidste kamp i indledende runde ved VM i ishockey.

Det understregede den kommende modstander Letland, da holdet tvang Finland ud i ekstratid og straffeslag, før balterne måtte give fortabt og se sig slået med 3-2.

Og det vel at mærke mod det samme finske hold, som bankede Danmark 1-5 og kun tillod ni skud på mål ved den lejlighed.

Finnerne var bedst i første periode, som blev vundet 1-0, men i anden periode kom letterne bedre med i kampen og kvitterede i overtal godt halvvejs.

Det duftede af en lille overraskelse, da endnu en fem-mod-fire-situation blev udnyttet af Letland i begyndelse af tredje periode, men Niko Kapanen reddede finnerne ud i ekstra tid, da han udlignede til 2-2.

Trods en lettisk udvisning i de fem minutters sudden death kunne Finland ikke passere en stærkt spillende Edgars Masalskis i målet, og så måtte der straffeslag til at afgøre kampen.

Jarkko Immonen og Mikko Koivu scorede her sikkert for Finland, der tager to point med sig videre, mens Letland må nøjes med et enkelt.

Resultatet betyder sandsynligvis ikke noget for Danmarks chancer for at undgå at slutte sidst i gruppen.

Opskriften hedder fortsat en sejr over letterne på onsdag, hvad enten den falder i regulær spilletid, i ekstratiden eller i straffeslag.

Kun hvis Danmark vinder i overtid og Finland samtidig taber i overtiden til Tjekkiet, vil en sejr ikke være nok til at undgå nedrykningsspillet.

I den anden aftenkamp fik Sverige oprejsning efter nederlaget til Norge forleden. Det skete med en 3-0-sejr over Østrig.