Letland sænker Norge i overtiden ved ishockey-VM

Norges spillere jublede, da Alexander Bonsaksen scorede til 2-0 i første periode mod Letland ved ishockey-VM. Men det blev Letland, der endte med at vinde kampen 3-2 efter overtid. Foto: Scanpix/Lars Møller

På andendagen ved VM i ishockey vandt Letland knebent med 3-2 over Norge i Danmarks gruppe.

Mens Danmark indledte ishockey-VM på hjemmebane med en sejr over Tyskland fredag aften, så var Letland og Norge først i aktion lørdag eftermiddag.

Letland slap bedst fra premiereopgaven med en sejr på 3-2 over Norge, som dermed allerede er under pres i Danmarks gruppe i jagten på en plads i kvartfinalen.

Favoritterne USA, Canada og Finland forventes at snuppe de tre øverste pladser, og så bliver der formentlig hård kamp mellem Danmark, Tyskland, Norge og Letland om den fjerde og sidste plads i kvartfinalen.

Letland tog med sejren et lille skridt mod kvartfinalen, fordi holdet samtidig er bedst indbyrdes mod Norge.

Nordmændene begyndte ellers bedst. Den 37-årige veteran Anders Bastiansen bragte Norge foran 1-0 efter otte minutter, da han akkurat fandt lidt plads i det ene målhjørne.

Fire minutter senere fordoblede den 31-årige holdkammerat Alexander Bonsaksen føringen med et hårdt langskud mellem venner og fjender.

Inden de to norske scoringer havde Letland domineret kampen godt hjulpet fra lægterne i Boxen i Herning af de mange tilrejsende lettiske fans.

Seks minutter inde i anden periode fik Letland reduceret, da Rudolfs Balcers scorede til 1-2.

Norge holdt stand i resten af perioden, da letterne modtog flere udvisninger for at fælde modstanderne med urene midler.

Letland forsøgte i tredje periode at fremtvinge en udligning, og det lykkedes, da Rodrigo Abols scorede til 2-2 med ni minutter tilbage af kampen.

Dermed skulle kampen ud i overtid, og her afgjorde Letland hurtigt kampen efter 24 sekunder, da Rudolf Balcers scorede sit andet mål i kampen.

Gruppens sidste to hold kom også på isen lidt senere, og her storsejrede Finland med 8-1 over Sydkorea.

Senere lørdag skal Danmark i aktion mod USA. Kampen spilles klokken 20.15.