Liverpool straffer store Newcastle-brølere i vigtig sejr

Nick Pope gør ikke meget for at skjule, at han bruger hænderne til at stoppe Mohamed Salahs kontraløb langt uden for feltet. Det kostede Newcastle-keeperen et rødt kort. Foto: Oli Scarff/Ritzau Scanpix
På 12 minutter lavede Liverpool to mål, mens Newcastle fik et rødt kort. Det stoppede Newcastles gode stime.

Liverpool kom rigtig skidt i gang med 2023, men med sejren tidligere på ugen over lokalrivalen Everton blev første byggesten til oprejsning lagt. Den byggede holdet videre på lørdag i Newcastle.

Stor effektivitet i første halvleg og et klodset rødt kort til hjemmeholdets keeper betød en 2-0-sejr til gæsterne.

Samtidig blev det enden på Newcastles stime som ubesejret i Premier League. Den stime nåede op på 17 kampe. Ni af dem var sejre.

Med sejren er Liverpool nu seks point efter netop Newcastle, som ligger på den fjerdeplads, der giver adgang til næste sæsons Champions League. Liverpool har spillet en kamp færre.

Inden kampstart lørdag blev St. James' Park indhyllet i klapsalver til ære for den tidligere Newcastle-spiller Christian Atsu. Den 31-årige ghaneser, som nu var på kontrakt i tyrkisk fodbold, er blandt ofrene for det frygtelige jordskælv i Tyrkiet.

Bedømt på Newcastles start på kampen havde man i sinde at ære den tidligere holdkammerat med en sejr.

Hjemmeholdet kom flyvende ud, pressede Liverpool hårdt og var tæt på at komme i front efter få minutter.

Men Newcastle har det ofte svært mod Liverpool. I 12 ligakampe i træk har klubben fra det nordøstlige England ikke slået holdet fra Beatles-byen, og 13. gang blev heller ikke lykkens gang.

I stedet for en drømmestart med scoring, som var tæt på, faldt det hele fra hinanden på mindre end et kvarter.

To gange på syv minutter blev bolden lagt over Newcastles bagkæde, hvor henholdsvis Darwin Nuñez og Cody Gakpo tæmmede kuglen og sparkede den forbi Nick Pope i målet.

Ondt blev til værre bare fem minutter senere, da Pope ikke ville stå tilbage for sit forsvars tvivlsomme indsats. Keeperen fejlede fuldstændig i et indgreb, da han ville stoppe en kontra langt uden for eget felt.

En håbløs aktion, som kostede et rødt kort, der efterlod holdkammeraterne med en noget nær umulig mission.

Trods modgangen formåede Newcastle at holde sammen på sig selv. Faktisk var man et par gange tæt på at reducere inden pausen og førte skudstatistikken 9-6 halvvejs.

Det var også hjemmeholdet, som trods undertallet kom bedst ud efter pausen og skabte de fleste chancer.

Allan Saint-Maximin var en evig kilde til uro i front, og mens Liverpool slet ikke kunne udnytte overtallet og formøblede det ene tilløb til chance efter det andet, bed hjemmeholdet stadig fra sig flere gange.

Meget sigende var målmand Alisson Becker Liverpools bedste mand i kampen. Han måtte hive et par store redninger frem, men han fik sit clean sheet og sikrede sit hold tre point trods mange Liverpool-afbrændere mod kampens afslutning.