Cykelkometen Nicklas triumferer: - Det her er sindssygt

18-årige Nicklas Dyrholm Jensen fra Nakskov vandt første etape af et stort polsk cykelløb for juniorer.

"Det her er sindssygt."

Den tanke flød gennem 18-årige Nicklas Dyrholm Jensen fra Nakskov, i det øjeblik han kørte over målstregen i første etape af det polske juniorløb La Coupe du President de la Ville de Grudziądz.

Ingen havde været i stand til at spurte forbi ham. Den største sejr i den unge mands cykelkarriere var en realitet.

Greb muligheden

60 kilometer før målstregen greb han sammen med to andre ryttere muligheden, da sidevinden slog mod feltet.

- Vi gav den bare gas, og jeg tænkte: "Nu er det nu." Det var rigtig hårdt, men jeg ved, at hvis man giver den gas de første ti minutter, giver det pote i sidste ende.

Og det gav mildt sagt pote. De tre ryttere lagde afstand til de andre, og bag Nicklas Dyrholm Jensen kørte hans holdkammerater fra Team Zealand Cycling i front og kontrollerede feltet.

Artiklen fortsætter under billedet...

De sørgede for, at Nicklas Dyrholm Jensen alene skulle koncentrere sig om rytterne fra det tyske og fra det estiske landshold.

- Jeg vidste, at når jeg kom ind som den første i svinget, var den nærmest hjemme, forklarer nakskovitten om de sidste meter før målstregen.

Etapen efter kørte han i den gule førertrøje. En farve, han først mistede på 3. etape. Og den lokale cykelkomet endte på en 8. plads i løbet.

Balancen i hverdagen

Over 600 kilometer er der mellem løbets afslutningsby, Grudziądz i Polen, og Nakskov, hvor Nicklas Dyrholm Jensen til daglig bor. Og hjemme på Lolland har han mildt sagt en aktiv hverdag.

Han er i gang med at uddanne sig til elektriker, hvor han lige nu er i praktik 37 timer om ugen. Men hvor de fleste synes, en hel arbejdsuge er mere end nok, cykler han i fritiden mellem 16 og 20 timer.

- Det er selvfølgelig hårdt, men jeg sørger for altid at spise altid at spise i løbet af dagen, så jeg er klar til at bruge en masse energi ude på cyklen. Og så sørger jeg for at få en masse restitution og hvile, når jeg ikke arbejder eller cykler.

- I vinter var jeg på Femern-projektet, hvor jeg stod ude, da det var rigtig koldt. Der var det hårdt at komme hjem og cykle tre timer, når det allerede var mørkt, siger Nicklas Dyrholm Jensen.

Sidste år som junior

Næste sæson er det slut med at være juniorrytter. Senior-tiden står for døren, og her tror Nicklas Dyrholm Jensen, at der er en okay chance for, at han kommer op i den bedste række i Danmark, gruppe A. Men for at den vilde drøm indfries, skal han skrabe flere point sammen.

Og på torsdag og frem til søndag har han mulighed for at komme tættere på målet, når Nicklas Dyrholm og resten af Team Zealand Cycling deltager i Tour de Himmelfart.

- Sidste år endte jeg på en 23. plads ud af 121 ryttere. Jeg håber, at jeg kan gøre det bedre i år. Der er fem etaper, og mit mål er at få en podieplads i en af etaperne, fortæller Nicklas Dyrholm Jensen.

• 18-årige Nicklas Dyrholm Jensen fra Nakskov deltog i det polske juniorløb Cope Du President De la Ville de Grudziądz. Her vandt han første etape og sluttede på en 8. plads. Foto: Irek Pyszora